enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yıkılan Galeria sitesinin spor salonu izinsiz çıktı

Yıkılan Galeria sitesinin spor salonu izinsiz çıktı
27 Nisan 2023
114
A+
A-

* Yenişehir ilçesinde kentin ilk AVM’si olarak 1999’da hizmete giren ve 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi’nin 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli ilk depremde yıkıldı.

* Enkaz altında kalan 89 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi ise yaralı kurtuldu.

*Yıkılan blok ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, AVM’nin altındaki spor salonunda üyelik kaydı bulunan M.K., tanık olarak dinlendi.

5 yıldır spor salonuna gittiğini söyleyen M.K., ifadesinde, yapılan düzenlemelere birkaç kez tanıklık ettiğini belirterek, “Bunlardan bir kısmı; hatırladığım kadarı ile 2022’nin ortalarında bisiklet binme alanının oluşturulmasıydı. Bisiklet binme alanı tahminimce B Blok kısmında kalmaktadır. Harici olarak da kondisyon çalışma bölümünün oluşturulması şeklinde spor salonu içerisinde düzenlemeler yapıldı. Kondisyon çalışma alanı, tahminimce D Blok kısmında kalmaktadır. Bu işlemlerde herhangi kolon kesme faaliyeti olduğunu düşünmüyorum. Ancak sağlıklı incelemenin proje üzerinde yapılması uygun olacaktır. 2019’a ait spor salonunun içini baştan sona gösteren görüntülerin yer aldığı CD’yi de savcılığa teslim ettim.” dedi.

“Bu kısımda hiçbir kolon yer almamaktadır”

M.K., ifadesinin devamında şunları kaydetti;

Görüntüler incelendiğinde spor salonu içerisinde boyutlarını tam olarak bilmediğim, ancak olimpik standartlarda olduğunu düşündüğüm yüzme havuzu görülecektir. Bu kısımda hiçbir kolon yer almamaktadır. Aynı şekilde salonun orta kısmında yer alan salona giriş, üye kaydı ve restoran kısmının bulunduğu yerde de kolonun sadece giriş turnikelerinin bulunduğu yerde bir tane olduğunu hatırlıyorum. Restoran, blok olarak tam olarak emin olamıyorum ancak girişin orta kısmında yer alır. Ayrıca erkek soyunma odasının bulunduğu alan otoparka sınırdır. Burada da dolaplar yer almakla birlikte kolon olduğunu hatırlamıyorum. Tüm buralardaki kolonların olup olmadığı ya da yeterli sayıda olup olmadığı hususu CD’de yer alan görüntülerle proje çizimlerinin kıyaslanmasıyla ortaya çıkacaktır.

Yıkılan Galeria sitesinin spor salonu izinsiz çıktı

Kolonlarının kesildiği ileri sürülen alt kattaki spor salonuna ait olan havuzun görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde; yaklaşık 2 metre derinliğindeki havuzun bulunduğu geniş alanda kolonların olmadığı görüldü. Soruşturma kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, alt katta faaliyet gösteren iki spor salonu ile ilgili bilgi talep edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce yapılan incelemenin ardından savcılığa gönderilen yazıda; spor salonlarının Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesi gereğince istenilen belgeleri tamamlamadıkları, bu nedenle ‘Açılış İzin Belgesi’ verilmediği ve üye bilgilerinin bulunmadığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.