enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeşillerin Başbakan adayı popülaritesini yitiriyor

Yeşillerin Başbakan adayı popülaritesini yitiriyor
12 Haziran 2021
889
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da seçim anketlerinde favori Başbakan adayı olarak öne çıkan Yeşillerli Baerbock son kamuoyu yoklamasında popülaritesini önemli ölçüde yitirdi. Baerbock, son anketlere göre SPD ve CDU adaylarının gerisine düştü. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/TY,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da yapılan son anketlerde 26 Eylül 2021’de gerçekleştirilecek Federal Parlamento seçiminde Birlik partileri Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) başbakan adaylarının yeniden Yeşiller’in adayının önüne geçtiği görülürken, daha önceki anketlerde ön sıralara kadar yükselen Yeşiller’in başbakan adayı Annalena Baerbock’un bu konumunu koruyamadığı sonucu ortaya çıktı.

Kamu televizyonu ZDF tarafından gerçekleştirilen “siyaset barometresi” adlı kamuoyu araştırmasının sonucuna göre Alman seçmenler, “Kimi başbakan olarak görmek istersiniz?” sorusuna sırasıyla Sosyal Demokrat Parti (SPD) adayı Olaf Scholz, CDU/CSU adayı Armin Laschet ve Yeşiller partisinin adayı Annalena Baerbock yanıtını verdi.

Bundestag l Bundesfinanzminister Olaf Scholz, SPD

Olaf Scholz

Ankete katılanların sadece yüzde 28’i Baerbock’u başbakan olarak görmek istediğini belirtti. Mayıs ayında düzenlenen aynı ankette ise bu görüşte olanların oranı yüzde 43 olarak belirlenmişti. Daha önce favori olarak görülen Baerbock böylece bir haftada yüzde 15 oranında puan kaybetti.

SPD adayı öne geçti

Ankete göre Baerbock büyük bir seçmen kaybı yaşarken, SPD’nin adayı Scholz Mayıs ayına göre oyunu 6 puan artırdı ve Almanların başbakan tercihlerini sıraladıkları listede yüzde 48 ile birinci isim oldu.

Birlik partilerinin adayı Armin Laschet ise Mayıs ayındaki ankette yüzde 37 olan oy oranını Haziran’da yüzde 43’e çıkarmayı başardı ve listedeki ikinci sıraya yerleşti.

Ankette, ikili tercihler kategorisinde de Baerbock, CDU’lu rakibi Laschet karşısında başarılı olamadı. Görüşüne başvurulanların yüzde 59’u Laschet’i, yüzde 31’i ise Baerbock’u başbakan olarak tercih edeceklerini bildirdi.

Deutschland CDU-Chef Armin Laschet in Düsseldorf

Armin Laschet

SPD’li Scholz ile Yeşillerli Baerbock arasında yapılan karşılaştırmada ise SPD adayı yüzde 58, Yeşiller adayı yüzde 32 oranında oy alabildi.

Ankete katılanların yüzde 11’i sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin başbakan adayını tercih edeceğini belirtti. Bu oran bir önceki ankette de aynı seviyedeydi.

Hür Demokrat Parti (FDP) adayı ise yüzde 10’da kaldı. Sol Parti ise yüzde 7 olan puanını bu ankette de korudu.

Sempati ve performans değerlendirmesinde ise Başbakan Angela Merkel (CDU), ilk sırada yer almaya devam etti. Ancak Merkel Eylül’de yapılacak seçimlerde aday olmayacak.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 12 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.