enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yerli COVID-19 aşısı için gönüllüler aranıyor

Yerli COVID-19 aşısı için gönüllüler aranıyor
29 Mayıs 2021
548
A+
A-

UHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK’ın VLP temelli yerli koronavirüs aşısı denemelerinin Faz-2 aşamasının yakında başlayacağını ve en az 480 gönüllü arandığını duyurdu.

Yerli aşının Faz-1 çalışmaları 36 gönüllü ile tamamlandı. Aşının güvenilirliği kanıtlandı.

Faz-2 aşamasında ise Ankara Onkoloji ve Araştırma Hastanesi Kilinik Araştırmalar Merkezi, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yürütülecek.

Bakan Varank’ın yakında başlayacağını duyurduğu Faz-2 aşamasında aşının etkinliği ölçülecek.

Resim

480 gönüllü nasıl seçilecek?

Bu aşama için herhangi bir sağlık sorunu ve hastalığı olamayan, COVID-19 antikoru geliştirmemiş, PCR testi negatif olan ve 18 yaşını doldurmuş 480 gönüllü aranıyor.

Yine gönüllülük koşulları arasında HIV, Hepatit B ve C testlerinin negatif olması, tam kan sayımı, karaciğer böbrek fonksiyonları testlerinin normal olması ve kan şekerinin normal düzeyde olması gerekiyor. Gebeler gönüllü olamayacak.

Yerli aşı gönüllülere 21 gün arayla 2 doz şeklinde uygulanacak. Başvurular www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

Bakan Varank da yerli aşı için gönüllü olmuştu.

VLP yöntemi nedir?

Bu yöntemle koronavirüsün spike proteini denilen tırnaklı proteininden faydalanılıyor. Virüs benzeri parçacık temelli (VLP) aşılarda koronovirüsün 4 proteini kodlayan genler çıkarılıyor. HEK hücrelerine aktarılıyor. Hücrelerde 4 virüs proteini üretiliyor. Bu proteinler bir araya gelerek virüs benzeri parçacıklar halinde hücrelerden salınıyor. Daha sonra bu parçacıklardan aşı antijeni saflaştırılıyor. Bu yöntem ile elde edilen aşılarla virüsün insan hücresine bağlanmasını engelleyen antikorlar oluşturuluyor.

VLP aşısı koldan kas içine değil, deri altına enjekte ediliyor. Aşı, uygulanan kişide bağışıklık sistemini uyarıyor.

VLP yöntemiyle geliştirilen aşı şu an sadece gönüllülere uygulanıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.