enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yerli aşıda son aşamaya gelindi

Yerli aşıda son aşamaya gelindi
11 Haziran 2021
1.008
A+
A-

UHA HABER / Aşılama programı tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de uygulanan aşı sayısı 32 milyon doza yaklaştı. Bakan Koca, yerli aşı için de son aşamaya gelindiğini duyurdu.

Koronavirüs mücadelede maske, mesafe ve temizlikle birlikte en etkin silah aşı. Türkiye de aşılama çalışmalarını hızlı yürüten ülkelerin başında geliyor.

Sağlık Bakanlığının covid19asi.saglik.gov.tr adresinden paylaşılan verilere göre, uygulanan aşı sayısı 32 milyona yaklaştı. İki doz aşı yaptıran kişi saısı ise 13 milyonu geçti.

Aşılamada yeni gruplar da sürece dahil edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak bugünden itibaren 45 yaş üzerinin aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

“Türk aşısı son aşamaya geldi”

Türkiye halihazırda Alman BioNTech ve Çin’in Sinovac aşılarını uyguluyor. Ayrıca Rus Sputnik aşısı için de anlaşma yapıldı. Ancak bir taraftan yerli aşı çalışmaları hiç hız kesmedi.

Peki, yerli aşıda durum ne?

Sağlık Bakanı Koca önceki gün video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yerli aşı geliştirme projesi kapsamında bir aşıda son aşamaya gelindiği müjdesini verdi.

Koca, önümüzdeki hafta yerli aşının son fazı olan Faz-3’ün insan çalışmaları için gönüllülerin aşılanacağını söyledi, “Türk aşısı son aşamaya geldi” dedi.

17 yerli aşı çalışması var

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle 17 yerli aşı çalışması yürütülüyor.

Bunlardan Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinde COVID-19’a karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından desteklenen inaktif aşı adayında Faz-3 aşamasına geçilmişti.

Önümüzdeki hafta yerli aşının son fazı olan Faz-3 insan çalışmaları için gönüllüler aşılanacak.

Yerli aşı, Faz-3’ün tamamlanmasıyla birlikte acil kullanım onayı alacak

“Yerli aşı insana zarar vermeyecek, daha etkin”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da koronavirüse karşı geliştirilen insan klinik denemelerinin Faz-1 aşamasındaki virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının ilk dozunu yaptırmıştı.

Varank, adenovirüs temelli aşı adayıyla ilgili, “Yerli aşı; daha az zararlı ya da insana hiç zarar vermeyecek, daha avantajlı ve daha etkin” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.