enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
21:53 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
00:58 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yerli aşıda son aşamaya gelindi

Yerli aşıda son aşamaya gelindi
11 Haziran 2021
1.008
A+
A-

UHA HABER / Aşılama programı tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de uygulanan aşı sayısı 32 milyon doza yaklaştı. Bakan Koca, yerli aşı için de son aşamaya gelindiğini duyurdu.

Koronavirüs mücadelede maske, mesafe ve temizlikle birlikte en etkin silah aşı. Türkiye de aşılama çalışmalarını hızlı yürüten ülkelerin başında geliyor.

Sağlık Bakanlığının covid19asi.saglik.gov.tr adresinden paylaşılan verilere göre, uygulanan aşı sayısı 32 milyona yaklaştı. İki doz aşı yaptıran kişi saısı ise 13 milyonu geçti.

Aşılamada yeni gruplar da sürece dahil edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak bugünden itibaren 45 yaş üzerinin aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

“Türk aşısı son aşamaya geldi”

Türkiye halihazırda Alman BioNTech ve Çin’in Sinovac aşılarını uyguluyor. Ayrıca Rus Sputnik aşısı için de anlaşma yapıldı. Ancak bir taraftan yerli aşı çalışmaları hiç hız kesmedi.

Peki, yerli aşıda durum ne?

Sağlık Bakanı Koca önceki gün video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yerli aşı geliştirme projesi kapsamında bir aşıda son aşamaya gelindiği müjdesini verdi.

Koca, önümüzdeki hafta yerli aşının son fazı olan Faz-3’ün insan çalışmaları için gönüllülerin aşılanacağını söyledi, “Türk aşısı son aşamaya geldi” dedi.

17 yerli aşı çalışması var

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle 17 yerli aşı çalışması yürütülüyor.

Bunlardan Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinde COVID-19’a karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından desteklenen inaktif aşı adayında Faz-3 aşamasına geçilmişti.

Önümüzdeki hafta yerli aşının son fazı olan Faz-3 insan çalışmaları için gönüllüler aşılanacak.

Yerli aşı, Faz-3’ün tamamlanmasıyla birlikte acil kullanım onayı alacak

“Yerli aşı insana zarar vermeyecek, daha etkin”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da koronavirüse karşı geliştirilen insan klinik denemelerinin Faz-1 aşamasındaki virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının ilk dozunu yaptırmıştı.

Varank, adenovirüs temelli aşı adayıyla ilgili, “Yerli aşı; daha az zararlı ya da insana hiç zarar vermeyecek, daha avantajlı ve daha etkin” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.