enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni yasama yılında TBMM’nin gündeminde neler olacak?

Yeni yasama yılında TBMM’nin gündeminde neler olacak?
6 Eylül 2022
230
A+
A-

Yeni yasama yılına 1 Ekim’de başlayacak olan TBMM’yi yoğun bir mesai bekliyor. Seçim sürecine girilecek olması nedeniyle iktidar partisinin gündeminde ise ekonomi ağırlıklı düzenlemeler olacak.

Asgari ücretin vergi diliminden muaf tutulması ve kripto para sistemine yasal düzenleme de iktidarın gündeminde.

Kripto paraya yasal çerçeve

Bu çerçevede uzun süredir AKP yöneticilerinin üzerinde çalıştığı kripto para piyasasının yasal altyapıya kavuşturulmasına dönük yasa teklifinin sunulması planlanıyor.

Kripto para şirketlerinin güvenirliğini artırmaya dönük çerçeve düzenlemeleri içereceği belirtilen yasa teklifiyle uluslar arası kripto para şirketlerine Türkiye’de şirket kurma olanağı sağlanması, bu şirketlere Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisans alma, teknik altyapı yeterliliğini sağlama zorunluluğu getirilmesi düşünülüyor.

Düzenlemenin daha çok çerçeve yasa niteliğinde olacağını belirten parti kaynakları, detayların, yönetmelik gibi ikincil mevzuatla düzenleneceğini belirtiyorlar.

Banka tereddüt yarattı, finans kurumu olacaklar

AKP grubu ayrıca kapsamlı bir “ekonomi torba” teklifi üzerinde de çalışıyor.

Bu kapsamda, faizsiz bankacılık olarak nitelendirilen katılım bankalarının isminin değiştirilerek, 2005 yılı öncesinde olduğu gibi finans kuruluşu olarak tanımlanması öngörülüyor.

AKP kulislerinde bu değişikliğe gerek duyulmasının nedeni olarak “Muhafazakarların banka ifadesine tereddütle yaklaşması” gösteriliyor.

Katılım bankalarını ağırlıklı olarak muhafazakar mudilerin tercih ettiğine dikkat çeken parti kaynakları, banka ifadesinin faizi çağrıştırdığı için mudilerde rahatsızlık yarattığını belirtiyorlar.

Katılım bankaları, 2005 yılında yapılan yasa değişikliğine kadar finans kurumu olarak tanımlanıyordu.

Asgari ücrete vergi dilimi dışı bırakma formülü

İktidarın üzerinde çalıştığı bir başka düzenleme ise asgari ücretten vergi dilimine girilmesi nedeniyle yapılan kesintinin iptal edilmesi.

Bu çerçevede, asgari ücretin vergi dilimine girmemesi için vergisiz bir “kaynak transferi” formülü üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının üzerinde çalıştığı emeklilikte yaşa takılanlar için (EYT) emeklilik düzenlemesinin de Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Dezenformasyon teklifi raftan inecek

TBMM tatile girmeden önce komisyonda kabul edilen, ancak muhalefetin itirazları ve zaman baskısını da dikkate alan AKP ve MHP’nin Genel Kurul’a sunmaktan vazgeçtiği “dezenformasyon” teklifinin de yeni yasama yılında Meclis’e getirilmesi planlanıyor.

Muhalefetin “basına sansür torbası” olarak nitelendirdiği ve sosyal medyaya dönük yeni yaptırımlar da içeren yasa teklifinde dar kapsamlı değişiklik yapılabileceği, ancak ana çerçevenin korunacağı konuşuluyor. (TBMM)

HABER : Ayşe SAYIN

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2022] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.