enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yedinci ayına giren Gazze savaşında ağır bilanço: Ölüm, yıkım ve açlık

Yedinci ayına giren Gazze savaşında ağır bilanço: Ölüm, yıkım ve açlık
8 Nisan 2024
35
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Gazze’de uygulanan şiddet İsrail hükümetine uluslararası alanda giderek artan bir tepkiye neden olurken, ülke içinde de Başbakan Binyamin Netenyahu yönetimine karşı protestolar yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

Hamas’ın İsrail’e saldırısıyla 7 Ekim’de başlayan Gazze savaşı Euronews png | PNGWingyedinci ayına girerken, 33 binden fazla Filistinli ile 260’ı asker bin 200’ü sivil yaklaşık bin 500 İsrailli olaylarda can verdi.

İsrail’in ağır saldırıları Gazze’de büyük yıkıma neden olmaya devam ederken Mısır’ın başkenti Kahire’de ateşkes görüşmeleri sürüyor. Ancak geride kalan 6 ay Filistinli çocuklar için felaket oldu. İsrail saldırılarında öldürülenlerin yüzde 70’i kadın ve çocuklardan oluştu.

Hastaneleri yerle bir eden İsrail yönetimi, Gazze Şeridi’ne de tam abluka uygulayarak yardımların ulaşmasını engelledi. Uluslararası baskıların ardından Gazze’ye yardımlar ulaşmaya başladı ancak yetersiz gıda nedeniyle 2,3 milyon kişi açlıkla yüzleşiyor.

Gazze’de uygulanan şiddet İsrail hükümetine uluslararası alanda giderek artan bir tepkiye neden olurken, ülke içinde de Başbakan Binyamin Netenyahu yönetimine karşı protestolar yapıldı.

Tel Aviv yönetiminin en büyük destekçisi Washington ile de ilişkileri gerildi. İsrail’in geçen hafta Tahran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıya İran’ın vereceği potansiyel tepki nedeniyle bölge gergin durumda.

İsrail, 1 Nisan’da Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında ABD merkezli gıda yardım kuruluşu  World Central Kitchen’in yedi yardım görevlisini öldürmesi üzerine uluslararası öfke fırtınasıyla karşı karşıya kaldı.

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı kısa telefon görüşmesinde, şu anda kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölgeye çok daha fazla yardım gönderilmesini talep etti.

Biden ayrıca “derhal ateşkes çağrısında bulundu” ve ABD’nin İsrail’e vereceği desteğin, sivil ölümlerin azaltılması ve insani koşulların iyileştirilmesi şartına bağlı olduğunu ima etti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da “bu korkunç çatışmanın sona ermesi gerektiğini” söyledi.

“İsrail’in Hamas teröristlerinden gelen tehdidi bertaraf etme ve savunma hakkının yanında durmaya devam ediyoruz” diyen Sunak, “Fakat Birleşik Krallık’ın tamamı dökülen kan karşısında şoke oldu.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.