enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme
13 Ekim 2022
403
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin görülen davada, kazadan önce helikopterin içinden kamera görüntüsü olduğu iddia edildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden 13,5 yıl geçti. Ancak olayın üzerindeki sır perdesi hala aralanmadı. 19 kişinin yargılandığı dava Kahramanmaraş’ta sürüyor. Son duruşmada kazadan önce helikopterin içinden kamera görüntüsü olduğu iddia edildi.

İddianın sahibi Mustafa Kemal Süler. Kazanın olduğu dönemde helikopterin kiralandığı firmanın genel müdürü idi. Duruşmada tanık olarak dinlendi. İfadesinde “Uçuş anında çekilen görüntüleri incelediğimde kazanın meteorolojik şartlardan olma olasılığının yüksek olduğunu gördüm.” dedi.

“Rahmetli kameramanın çektiği görüntüleri izledim”

Kazada hayatını kaybeden pilotun 9 bin saate yakın uçuş deneyiminin olduğunu söyledi. “Neye göre olaya kaza diyorsunuz?” sorusuna ise “rahmetli kameramanın çektiği görüntüleri izledim.” yanıtını verdi.

Davanın seyri değişebilir mi?

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin avukatları, gizlilik kararı bulunan dosyadan kendilerinin alamadıkları bilgiyi ve görüntüyü tanığın nasıl elde ettiğini sordular. Tanık Kemal Süler, görüntünün kendisine nasıl geldiğini ve nerede izlediğini tam olarak hatırlamadığını söyledi.

Olayda FETÖ izi de araştırılırken şimdi Yazıcıoğlu ailesinin avukatları kazadan yıllar sonra olduğu iddia edilen görüntülerin savcılığa verilmesini istiyor.

“Videonun ortaya çıkmaması var olan bir delilin imha edildiği, yok edildiğini göstermesi açısından manidar olacak”

Avukat Veysel Aşkın, “Tabii biz şaşırdık böyle bir videoda kaydı dosyada yok, bizde yok, böyle bir bilgi hiç yok 13,5 senedir. Videonun ortaya çıkmaması var olan bir delilin imha edildiği, yok edildiğini göstermesi açısından manidar olacak. Videonun ortaya çıkması durumunda o helikopter hareket halindeyken, düşmeden ye da düşürülmeden önceki zaman tekabül ettiği için önünde, arkasında bir şeyler var mı, varsa neler var bunları görmemiz açısından oldukça önemli diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.