enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

YAŞ kararları: Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti, Genelkurmay Başkanı Güler’in görev süresi bir yıl uzatıldı

YAŞ kararları: Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti, Genelkurmay Başkanı Güler’in görev süresi bir yıl uzatıldı
5 Ağustos 2022
420
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Yaş haddi ve görev süresi dolan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi 1 yıl uzatıldı, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında değişim oldu.

Kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu atanırken, Orgeneral Hasan Kaüçkakyüz’ün yerine de Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi, emeklilik ve atamaların karara bağlandığı Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararları onaylamasının ardından, alınan kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kamuoyuna açıkladı.

Güler’in görev süresi

YAŞ’ta alınan karar doğrultusunda hem görev süresi, hem de yaş haddi dolan Genelkurmay Başkanı Güler’in görev süresi beklendiği gibi 1 yıl uzatıldı.

TBMM tatile girmeden önce Askerlik Yasası’nda yapılan değişiklikle, Genelkurmay Başkanı için yaş haddinden emeklilik süresi 5 yıl artırılarak 72’ye çıkarılmıştı.

Böylece bu yıl yaş haddini dolduracak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görevde kalmasının önü açılmıştı.

Deniz ve Hava’da değişim

YAŞ’ta sürpriz değişiklik ise Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilirken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, yerini korudu.

Özbal’ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Küçükakyüz’ün yerine de  Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan atandı.

TRT_Francais_680*100 banner

40 general ve amiralin görev süresi uzadı, 38’i ise emekli edildi

Kalın’ın açıklamasına göre halen 264 olan general ve amiral sayısı, YAŞ’ta alınan karar doğrultusunda 30 Ağustos itibariyle 273’e yükselecek.

16 general ve amiralin bir üst rütbeye, 47 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiği YAŞ’ta, 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 313 albayın görev süresi ise iki yıl uzatıldı.

38 general ve amiral ise “kadrosuzluk” nedeniyle emekliye sevk edildi.

Terfi eden general ve amiraller

YAŞ’ta alınan karar doğrultusunda,

  • Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu orgeneralliğe,
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Bahtiyar Ersay korgeneralliğe,
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral İsmail Günaydın korgeneralliğe terfi etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Osman Aytaç, Tuğgeneral Mustafa Koşan, Tuğgeneral Tamer Atay, Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Tuğgeneral Fethi Oltu, Tuğgeneral Sinan Eren, tümgeneral rütbesine yükseltildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümamiral Rafet Oktar, Tümamiral Erhan Aydın, Tümamiral Nihat Baran tümamiralliğe,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Ergin Dinç, Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Tuğgeneral Ali Özmen tümgeneralliğe terfi ettirildi.

YAŞ kararları 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

HABER : Ayşe SAYIN

[UHA Haber Ajansı, 05 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.