enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yapay zekânın kurumlara etkisi

Yapay zekânın kurumlara etkisi
15 Haziran 2024
18
A+
A-

TÜBİSAD’ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus’ın yeni bölümü yayınlandı. Serinin 32’nci bölümünde TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Maro Kurucusu Lale Maro ve Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, yapay zekânın kurumlara etkisini konuşuyor.

Yapay zekânın kurumlara etkisi » Ekonomik Nokta

TÜBİSAD Plus’ın yeni bölümünde Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Maro Kurucusu Lale Maro’nun sorularını yanıtlıyor.

Teknolojide çok hızla gelişim ve dönüşümlerin olduğu bir dönemden geçtiğimizi, yapay zekânın bunun en önemlilerinden ve herkesin gündeminde olduğunu söyleyen Lale Maro, M. Bülent Özçengel’e yapay zekânın kurumsal şirketlere etkileri konusunda ne düşündüğünü soruyor.

Yapay zekânın kurumlara etkisi

Yapay zekânın kurumsal şirketlere etkisini CHAT GPT öncesi ve sonrası olarak iki dönem açısından değerlendirmenin doğru olacağını söyleyen Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel,

“2022 yılının sonunda CHAT GPT piyasaya sürülüp bilgisayarlarımızdan, cep telefonlarımızdan, tüm platformlarımızdan erişilebilir hale geldikten sonra üretken yapay zekâ ve büyük dil modelleriyle tanıştık. O günden itibaren de üretken yapay zekâ tüm sektörleri etkileyip, her geçen gün gelişti. Çok yakın bir zamanda da yine GPT-4o denilen yeni bir versiyonunu çıktı. Artık karşımızda insani özellikleri olan, sohbet edebilen, günlük konulardan bahsedebilen, hatta espri yapabilen bir yapay zekâ var. Artık gerçek ile yapayı ayrıştırmanın zor olduğu, aradaki sınırların iyice inceldiği bir dönemden geçiyoruz. Yapay zekâ zaten büyük veriye dayalı, spesifik alanlarda çok başarılı çıktılar sunuyordu. Ancak son dönemde insanın ön plana çıktığı alanlarda da fark yaratıyor; Stanford Üniversitesi’nin geçtiğimiz ay yayımladığı rapora göre okuduğunu anlama, görsel muhakeme gibi alanlarda yapay zekânın insana yakın performans gösterdiği bir döneme geldik. Bu çerçevede üretken yapay zekânın geleneksel yapay zekâya göre adaptasyon ve öğrenebilme yetenekleri sayesinde kurumsal yaşamda da çok ciddi değişiklikler var. İlk aklıma gelen örnek; yapay zekâ destekli sanal asistanlar. Uzun bir süredir kullandığımız sanal asistanlar hepimizin de hatırladığı gibi genelde bizim söylediğimizi anlamazlar ve yanlış yönlendirirlerdi. Biz de bir an önce gerçek bir insana ulaşalım da işimizi çözelim derdik. Ancak üretken yapay zekâ sonrası durum değişti. Artık karşısındakinin duygu durumunu anlayabilen, doğal dil işleme yetenekleriyle ne demek istediğimizi anlayan ve arkasındaki bilgi birikimiyle doğru yanıt veren sanal asistanlara sahibiz. Tüm bu gelişmeler bize gösteriyor ki, yapay zekâ ile birlikte operasyonel işlerimizi azaltmak, kazanacağımız zamanla da yaratıcı alanda daha fazla varlık göstermemiz mümkün olacak.” diyor.

TÜBİSAD Plus nedir?
TÜBİSAD’ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını önemli konular ve konuklarla tuttuğu düzenli YouTube yayını olan TÜBİSAD Plus’ta, yapay zekâ, bulut bilişim, hiperotomasyon, sürdürülebilirlik, siber güvenlik, metaverse, 5G, büyük veri, kuantum ve daha pek çok yeni nesil teknoloji, tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Bilişim teknolojileri dünyasına dair en güncel tartışmalar, sektörün eğitimden sağlığa, çevreden iş yapış biçimlerine kadar farklı alanlarda yarattığı değişimler TÜBİSAD Plus’ın her bölümünde farklı konukların katılımıyla değerlendiriliyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter ...
 
Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

***

TÜBİSAD hakkında 
1979 yılında kurulan TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği); hizmet, yazılım, donanım, bulut, dijital altyapı sağlayıcıları gibi bilgi ve iletişim sektörünün bütün alanlarını kapsayan üye şirketleriyle 785 milyar TL’lik Türkiye Bilgi ve İletişim Teknolojileri pazarının yüzde 90’ını temsil eder. http://www.tubisad.org.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.