enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yaman Akdeniz’e İnsan Hakları Ödülü Sunuldu

Yaman Akdeniz’e İnsan Hakları Ödülü Sunuldu
13 Aralık 2022
353
A+
A-

Kanada’nın Ankara Büyükelçiliği, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e insan hakları ödülü verdi.

Akdeniz, VOA Türkçe’nin de Türkiye’de erişim engelli haber sitelerinden birisi olduğunu anımsatarak, gün geçtikçe haber içeriklerine yönelik sansürlemede ciddi artış olduğunu söyledi.

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Jamal Knokhar ev sahipliğinde, 10 Aralık’ta Birleşmiş Milletler (BM) kapsamında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesinin 74’ncü yıldönümü nedeniyle bugün akşam ödül töreni düzenlendi.

Elçi Knokhar, Kanada olarak insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, bu çerçevede Türkiye’de de son yıllarda bu alanda mücadele edenleri onurlandırmak istediklerini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda bu ödülü Prof. Dr. Feride Acar ve Uçan Süpürge kurucusu Halime Güner’in aldığını anımsatan Knokhar, geçmişte kadın hak savunucularına verilmiş bu yıl bir erkeğe ödül verilmesi için de, iki kız çocuğu babası olarak kadınlar için mücadele eden, edecek erkeklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kızı Nar için de hak mücadelesi verdiğini, vereceğini söyledi; ödülünü tutuklu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı adına almak istediğini vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Fincancı’nın 23 Aralık’ta ilk kez hakim karşısına çıkacağını ve bugüne değin serbest bırakılması yönündeki taleplerin reddedildiğini anımsatan Akdeniz, herkese İstanbul’daki ilk duruşmayı takip etme çağrısında bulundu.

Sonrasında Türkiye’de ifade özgürlüğündeki son durumu özetleyen sunumunu paylaşan Akdeniz, haber içeriklerine yönelik erişim engelleme kararlarında çok ciddi artış olduğuna dikkat çekti.

VOA Türkçe’nin yanısıra DW Türkçe, Independent Türkçe ile pek çok Kürtçe içerikli haber sitesine erişim engellemesi bulunduğunu belirten Akdeniz, 2021 yılı sonu itibariyle 574 bin internet sitesine erişilemediğini ve 55 bin Twitter mesajını da engel konulduğunu kaydetti.

Türkiye’de ifade özgürlüğü açısından Türk Ceza Kanunu’ndaki 299. maddede düzenlenen “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasına dikkat çeken Akdeniz, 4 bin 864 kişinin bu suçlamadan hapis yattığını aktardı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.