enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yaman Akdeniz’e İnsan Hakları Ödülü Sunuldu

Yaman Akdeniz’e İnsan Hakları Ödülü Sunuldu
13 Aralık 2022
348
A+
A-

Kanada’nın Ankara Büyükelçiliği, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e insan hakları ödülü verdi.

Akdeniz, VOA Türkçe’nin de Türkiye’de erişim engelli haber sitelerinden birisi olduğunu anımsatarak, gün geçtikçe haber içeriklerine yönelik sansürlemede ciddi artış olduğunu söyledi.

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Jamal Knokhar ev sahipliğinde, 10 Aralık’ta Birleşmiş Milletler (BM) kapsamında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesinin 74’ncü yıldönümü nedeniyle bugün akşam ödül töreni düzenlendi.

Elçi Knokhar, Kanada olarak insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, bu çerçevede Türkiye’de de son yıllarda bu alanda mücadele edenleri onurlandırmak istediklerini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda bu ödülü Prof. Dr. Feride Acar ve Uçan Süpürge kurucusu Halime Güner’in aldığını anımsatan Knokhar, geçmişte kadın hak savunucularına verilmiş bu yıl bir erkeğe ödül verilmesi için de, iki kız çocuğu babası olarak kadınlar için mücadele eden, edecek erkeklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kızı Nar için de hak mücadelesi verdiğini, vereceğini söyledi; ödülünü tutuklu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı adına almak istediğini vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Fincancı’nın 23 Aralık’ta ilk kez hakim karşısına çıkacağını ve bugüne değin serbest bırakılması yönündeki taleplerin reddedildiğini anımsatan Akdeniz, herkese İstanbul’daki ilk duruşmayı takip etme çağrısında bulundu.

Sonrasında Türkiye’de ifade özgürlüğündeki son durumu özetleyen sunumunu paylaşan Akdeniz, haber içeriklerine yönelik erişim engelleme kararlarında çok ciddi artış olduğuna dikkat çekti.

VOA Türkçe’nin yanısıra DW Türkçe, Independent Türkçe ile pek çok Kürtçe içerikli haber sitesine erişim engellemesi bulunduğunu belirten Akdeniz, 2021 yılı sonu itibariyle 574 bin internet sitesine erişilemediğini ve 55 bin Twitter mesajını da engel konulduğunu kaydetti.

Türkiye’de ifade özgürlüğü açısından Türk Ceza Kanunu’ndaki 299. maddede düzenlenen “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasına dikkat çeken Akdeniz, 4 bin 864 kişinin bu suçlamadan hapis yattığını aktardı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.