enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yalçın Karatepe: “Adaleti Tesis Edemeyen, Ekonomiyi Düzeltemez”

Yalçın Karatepe: “Adaleti Tesis Edemeyen, Ekonomiyi Düzeltemez”
30 Eylül 2024
13
A+
A-

CHP Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘enflasyon düşüyor’ açıklamalarına yanıt verdi.

 

Karatepe, Bakan Tunç’un, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın katilinin kabarık suç dosyasına rağmen serbest gezdiği bir ortamda cinayet işlerken, hukuksal sorunlar yerine ekonomi üzerine konuşmasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakan’ın, ülkenin dört bir yanında adaletin beklenmesine rağmen, çıkıp enflasyonu meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez. Narin kızımızın katilleri neredeyse 40 gündür belirlenememiş,  Adalet Bakanı’nın asli görevi olan hukuksal sorunları göz ardı edip, ekonomi üzerine ahkâm kesmesi trajikomiktir.

Sayın Bakan’a hatırlatmak isterim ki, hukuksal güvence ve yargı bağımsızlığı olmadan ekonomik istikrar mümkün değildir. Bu ülkede anayasa ve hukuka uyulmuyorsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyorsa, yatırımcılar ve piyasa güven duyamaz. Hukukun üstünlüğü sadece yargısal bir mesele değildir; ekonomik istikrarın da temel taşıdır. Hukuksal güvencenin olmadığı bir ülkede, ekonomik sorunların ana sebebi güvensizliktir.

Adalet Bakanı’nın birincil görevi, halkın adalet arayışına çözüm bulmak ve yargı sistemini güçlendirmektir. Ancak Sayın Bakan, bu sorumluluğu göz ardı ederek ekonomi üzerine konuşuyor. Sayın Tunç’a tavsiyem, işinize odaklanın. Eğer bu ülkenin ekonomisinin düzelmesini istiyorsanız, önce yargı bağımsızlığını sağlayın, hukukun üstünlüğünü temin edin. Yatırımcı ancak böyle bir ortamda güven duyar ve ekonomi iyileşir.

Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletsizliğin her alanda hüküm sürdüğü bir dönemde, ekonomi üzerine konuşmak, kimsenin sorumluluklarını unutturmaz. Adaleti tesis edemeyen bir yönetim, ekonomiyi de düzeltemez. Bu nedenle Sayın Bakan’ı, asli görevi olan adaleti sağlamaya ve hukukun üstünlüğünü korumaya davet ediyorum. Ülkede güven ortamı ve ekonomik istikrarın sağlanması, ancak ve ancak bağımsız bir yargı sistemiyle mümkün olur. Eğer bunları yapamayacaksanız, lütfen ekonomi konusunda yorum yapmaktan kaçının.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.