enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat
15 Ekim 2021
555
A+
A-

UHA HABER / Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle sıvıyla temasın teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı olduğunu hatırlatıyor.

Serap Günal - Tüm Köşe Yazıları - Sayfa 1(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Enterprise Next‘den aktardığı haberine göre, Akıllı telefon gibi teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temasıyken, sonbahar etkisiyle artan yağışlar ve rüzgarlı hava akıllı cihaz kullanıcılarını zor duruma düşürüyor. Özellikle bu dönemde artan veri kayıplarına kullanıcı kaynaklı dikkatsizliklerin de neden olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, cihazlarda meydana gelebilecek veri kaybını önlemek ve yanlış müdahalede bulunmamak için hem şirketlerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 adımı paylaşıyor.

Elektrik Kesintileri ve Yıldırım Düşmelerine Karşı Tedbiri Elden Bırakmayın

Şiddetli yağmurlar trafiği ve sosyal hayatı olumsuz etkilediği gibi akıllı cihazların da zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde yer alan cihazlarda gelebilecek hasarlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Serap Günal, yıldırım düşmeleri nedeniyle bu dönemde ani veri kayıpları yaşanabileceğine ve güç kaynağı ile cihazların elektrik kablosu arasında bir voltaj sabitleyici kullanılmasının böyle bir zararı önlemek için önemli olduğunu belirtiyor. Elektrik kesintileri esnasında da tedbiri elden bırakmamayı öneren Günal’a göre kullanıcıların, cihazların ani kapanmalara uğramasını engelleyecek ve veri kaybının önüne geçecek çözümleri kullanması gerekiyor.

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Veri Kaybetmeye 5 Adımda Son

Serap Günal, olumsuz hava koşullarından dolayı etkilenen cihazlarda verilerin kaybedilmemesi için 5 etkili öneride bulunuyor.

1. Hasar meydana geldiği anda laptop, masaüstü bilgisayar, telefon, tablet ya da sabit diskleri çalıştırmayı kesinlikle denemeyin.

2. Verilerinizin tamamen kaybolmasını önlemek adına zarar gören hiçbir diskin ya da sunucunun içini açmaya, parçalara ayırmaya ya da temizlemeye çalışmayın.

3. Yağmur gibi nedenlerle sıvı temasına maruz kalan cihazları açıp kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi gibi cihazların maruz bıraktığı sıcak, diskleri aşındırarak hasarı artırabilir. Diski nemli haliyle bırakıp profesyonel ellere teslim etmek, veri kurtarma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

4. Fiziksel hasar görmüş bir sabit diskteki verileri, veri kurtarma yazılımı aracılığıyla kurtarmayı kesinlikle denemeyin. Bu tür yazılımlar, sadece tamamen çalışan ve böyle bir hasara sahip olmayan disklerde işe yaramaktadır.

5. Zarar ne kadar ciddi gözükürse gözüksün, verilerinizin kurtarılamayacağına emin olup verinizden vazgeçmeyin. Profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurarak veri kurtarma seçeneklerinizi ve şansınızı öğrenin.

HABER : Fatih SARI & Enterprise Next

[UHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.