enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:32 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
08:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
07:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
07:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
06:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
06:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
05:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
05:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
05:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
04:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti
10 Mayıs 2024
15
A+
A-

* ABD’nin Louisiana eyaletindeki Xavier Üniversitesi, ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield’in yarın (Cumartesi) yapması planlanan konuşmasını iptal etti.

* Associated Press’in (AP) haberine göre, Büyükelçi’nin yarın yapacağı konuşma bazı öğrenciler arasında öfkeye yol açtı.

UHA /  İnternational News Agency

Üniversite Rektörü Reynold Verrett,  çarşamba günü öğretim üyeleri, personel ve öğrencilere gönderdiği bir e-posta ile kararı duyurdu: “Herkes mezunları ve başarılarını uygun şekilde onurlandıran bir mezuniyet töreni yapmayı hedefliyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, mezuniyet törenlerinin keyfini herhangi bir rahatsızlık olmadan çıkarabilmek istiyor. Bu nedenle planladığımız gibi açılış konuşmacısı ile ilerlemeyeceğiz.”

Öğrenciler, Greenfield’ın ABD’nin Gazze’deki savaşla ilgili önceki tutumları nedeniyle konuşmaya davet edilmesine karşı çıktılar.

ABD, mart ayında BM Güvenlik Konseyi’ne “Gazze’de acil ve sürekli ateşkes” çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunmadan önce, diğer ülkeler tarafından sunulan üç ateşkes karar tasarısını veto etti.

Greenfield, veto kullanımının gerekçesine ilişkin açıklamasında, ABD’nin “İsrail’in meşru müdafaa hakkından bahsetmeyen” ateşkes kararlarını destekleyemeyeceğini söyledi.

Bir başka açıklamasında ise Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı sırasında aldığı rehineleri serbest bırakmadığı sürece, ABD’nin ateşkesi destekleyemeyeceğini ifade etti.

Verret, iptal kararını “talihsiz bir sonuç” olarak nitelendirdi ve kararın büyükelçiyle birlikte alındığını söyledi.

Greenfield ise kararla ilgili yorum yapmadı. 19 Mayıs’ta mezuniyet konuşması yapması planlanan Vermont Üniversitesi’nde de benzer bir tepkiyle karşılaştı. Filistin yanlısı öğrenci göstericiler, ateşkes kararlarının veto edilmesini gerekçe göstererek üniversiteye konuşmasını iptal etme çağrısında bulundu. Üniversite cuma günü konuşmanın yapılmayacağını duyurdu.

Yöneticilere bir mektup yazarak derslere başlama tercihlerini yeniden gözden geçirmelerini isteyen Xavier Öğrenci Yönetim Birliği Başkanı Chase Patterson, Verrett’in muhalifleri dinleme kararını övdü.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.