enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Wagner’in patronu, Ukrayna savaşında yeterli ekipmanlarının olmamasından şikayet etti

Wagner’in patronu, Ukrayna savaşında yeterli ekipmanlarının olmamasından şikayet etti
6 Ocak 2023
563
A+
A-

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin, Ukrayna’da savaşan paralı askerlerinin yeteri kadar ekipmanı olmamasından şikayet etti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre,  Donetsk bölgesindeki Bakhmut kentini Ukrayna’dan almak için savaşan Rus ordusuna bölgede destek veren Wagner paralı askerlerinin patronu, bu kentteki “her bir evin adeta kale savunması” rolünü gördüğü görüşünü dile getirdi.

Rus lider Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Rus iş insanı, sosyal medyaya yansıyan Wagner üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, ağustos ayından bu yana bölgedeki saldırılarını artıran Rus birliklerinin “bu kentte bir evi almak için bile haftalarca savaşması gerektiği” görüşünü dile getirdi.

Paralı askerlerinin etkili bir şekilde savaşmak için Rus ordusundan yeterli ekipman alamadığından yakınan 61 yaşındaki Prigozhin, “Bakhmut’u alabilmek için yeterli araçlarımız, BMP-3 tanklarımız ve 100 mm obüslerimiz yok. Mühimmat ve zırhlı araç eksiğimiz var.” dedi.

Aynı görüntüde bir Wagner paralı askerin de, ağır silahları olmamasından şikayet ettiği görüldü.

İngiliz ordusunun tahmini: Ruslar bölgede önemli ilerleme sağlayamayacak

Wagner grubunun 10 bini paralı asker, 40 bini cezaevlerinden toplanan 50 bine yakın savaşçısı olduğu tahmin ediliyor.

Afrika, Ortadoğu ülkelerinde de faaliyette bulunan Wagner’in yöneticileri, ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Bu arada İngiliz askeri yetkililerin görüşlerine yer veren The Telegraph gazetesi, Ukrayna ordusunun bölgeyi savunmak için son 10 gün içinde önemli takviye kuvvetleri sevk ettiğini ve Rus saldırılarının sıklığının aralık ayının ortasında en üst seviyeye çıkmasından bu yana azaldığını aktardı.

Bölgede iki tarafın da ağır kayıplar verdiği tahmininde bulunan İngiliz ordusuna göre, Rusya’nın önümüzdeki haftalarda Bakhmut yakınlarında önemli bir ilerleme kaydetmesi pek olası görülmüyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.