enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Von der Leyen: Avrupa savunma harcamalarını hızlandırmalı

Von der Leyen: Avrupa savunma harcamalarını hızlandırmalı
11 Nisan 2024
18
A+
A-

Ursula von der Leyen pazar günü yaptığı açıklamada Avrupa’nın hem içeriden hem de dışarıdan hedef alındığını söyledi.

UHA /Europa İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’n EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Haziran ayında yeniden Avrupa Komisyonu Başkanı olarak seçilmek için yarışan Ursula von der Leyen mevcut ortamda masumiyete geri dönüş olmadığını belirterek ortak Avrupa savunmasına vurgu yaptı.

Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) adayı olan Leyen “Avrupa’nın savunma harcamalarını hep birlikte hızlandırmamız gerekiyor. Ancak nasıl ki savaş Avrupa’da geçmişte kalmış bir şey değilse, savunma işbirliği de Avrupa’da geleceğin işareti olmalıdır.” dedi.

Muhafazakar tabanın oylarına talip olan Leyen, Yunanistan’ın iktidardaki muhafazakar partisi Yeni Demokrasi’nin yıllık konferansına katılarak burada bir konuşma yaptı.

Leyen, Rusya’nın “Ukrayna’yı yeryüzünden silmeyi” amaçladığını ifade ederek “Barışçıl ve birleşik Avrupa’mız daha önce hiç olmadığı kadar sorgulanıyor” dedi.

Avrupa savunma harcamalarının arttırılması” gereğini de vurgulayan Leyen, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in bu konudaki desteğinden övgüyle söz etti. Savunma harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının yüzde 2’sini aştığı Yunanistan bu konuda lider olarak görülüyor.

“Avrupa’mızı yok etmek istiyorlar”

Rusya’nın saldırganlık eylemlerini sosyal medya manipülasyonlarından göçmenlerin istismarına kadar geniş anlamda tanımlayan Leyen, popülist ve demagogları da “Putin’in dostları” olarak nitelendirdi.

Leyen, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yükselen aşırı sağ tehlikesine de değinerek, Almanya’daki AfD, Fransa’daki Ulusal Birlik ve Polonya’daki Konfederasyon gibi aşırı sağcı partiler konusunda uyardı.

Leyen “Avrupa’mızı yok etmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bizim rolümüz misilleme yapmak. Biz Avrupa’yı savunuyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Refahı ve güvenliği koruyoruz” diye konuştu.

Konferansa katılan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas da Avrupa’nın “Putin’in dostlarına değil, Kyriakos ve Ursula’ya ihtiyacı olduğunu” ifade ederek Leyen’e desteğini vurguladı.

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.