enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
00:07 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Von der Leyen: Avrupa savunma harcamalarını hızlandırmalı

Von der Leyen: Avrupa savunma harcamalarını hızlandırmalı
11 Nisan 2024
18
A+
A-

Ursula von der Leyen pazar günü yaptığı açıklamada Avrupa’nın hem içeriden hem de dışarıdan hedef alındığını söyledi.

UHA /Europa İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’n EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Haziran ayında yeniden Avrupa Komisyonu Başkanı olarak seçilmek için yarışan Ursula von der Leyen mevcut ortamda masumiyete geri dönüş olmadığını belirterek ortak Avrupa savunmasına vurgu yaptı.

Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) adayı olan Leyen “Avrupa’nın savunma harcamalarını hep birlikte hızlandırmamız gerekiyor. Ancak nasıl ki savaş Avrupa’da geçmişte kalmış bir şey değilse, savunma işbirliği de Avrupa’da geleceğin işareti olmalıdır.” dedi.

Muhafazakar tabanın oylarına talip olan Leyen, Yunanistan’ın iktidardaki muhafazakar partisi Yeni Demokrasi’nin yıllık konferansına katılarak burada bir konuşma yaptı.

Leyen, Rusya’nın “Ukrayna’yı yeryüzünden silmeyi” amaçladığını ifade ederek “Barışçıl ve birleşik Avrupa’mız daha önce hiç olmadığı kadar sorgulanıyor” dedi.

Avrupa savunma harcamalarının arttırılması” gereğini de vurgulayan Leyen, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in bu konudaki desteğinden övgüyle söz etti. Savunma harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının yüzde 2’sini aştığı Yunanistan bu konuda lider olarak görülüyor.

“Avrupa’mızı yok etmek istiyorlar”

Rusya’nın saldırganlık eylemlerini sosyal medya manipülasyonlarından göçmenlerin istismarına kadar geniş anlamda tanımlayan Leyen, popülist ve demagogları da “Putin’in dostları” olarak nitelendirdi.

Leyen, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yükselen aşırı sağ tehlikesine de değinerek, Almanya’daki AfD, Fransa’daki Ulusal Birlik ve Polonya’daki Konfederasyon gibi aşırı sağcı partiler konusunda uyardı.

Leyen “Avrupa’mızı yok etmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bizim rolümüz misilleme yapmak. Biz Avrupa’yı savunuyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Refahı ve güvenliği koruyoruz” diye konuştu.

Konferansa katılan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas da Avrupa’nın “Putin’in dostlarına değil, Kyriakos ve Ursula’ya ihtiyacı olduğunu” ifade ederek Leyen’e desteğini vurguladı.

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.