enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?
15 Nisan 2024
41
A+
A-

Volkswagen elektrikli araçlarının Avrupa’daki satışları, tüketicilerin benzine dönmesiyle yılın ilk üç ayında neredeyse dörtte bir oranında düştü.

UHA / İnternational News Agency

Radio 4 series for Angela Barnes : News 2015 : Chortle : The UK Comedy Guide

Gazeteci* Angela BARNES, EuroNews

Şirket 10 Nisan’da yaptığı son mali güncellemede tamamen elektrikli araç satışlarının Avrupa’da yüzde 24 oranında azaldığını, Çin’de ise bir önceki yıla göre yüzde 91 oranında arttığını açıkladı.

Çin’in yanı sıra Güney ve Kuzey Amerika’dan gelen “olumlu veriler” aynı çeyrekte VW’nin araç teslimatlarının yüzde 3 artarak 2,1 milyon araca ulaşmasını sağladı.

Fakat bu olumlu verilere ve Çin’deki elektrikli araç satışlarındaki dev artışa rağmen Avrupa satışlarındaki gerileme tam olarak engellenemedi.

Bununla birlikte geçen yıla oranla Avrupa’da elektrikli araç siparişlerinin iki kattan fazla (yüzde 154) arttığını vurgulayan şirket, sipariş sayısının 160 bine ulaştığını açıkladı.

Volkswagen’in Satıştan Sorumlu İcra Kurulu üyesi Hildegard Wortmann, Alman otomobil devinin ilk çeyrekte “sağlam bir teslimat performansı” elde ettiğini işaret ederken geniş “ürün yelpazesinin“, elektrikli araçlarda olduğu gibi belirli segmentlerdeki talep dalgalanmalarını telafi etmekte kendilerine “gerekli esnekliği” sağladığını ifade etti.

“Avrupa’da tamamen elektrikli modellerimiz için aldığımız yüksek siparişler, bu segmentte hem kendi bölgemizde hem de tüm dünyada yıl boyunca büyüyeceğimizden emin olmamızı sağlıyor” diyen Wortmann, “Bu yıl yapacağımız 30’dan fazla model lansmanı önümüzdeki aylarda rüzgarı arkamıza almamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Şubat ayında Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasayı oylayarak onayladı.

Avrupa Birliği’nde iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik daha büyük bir çabanın parçası olan yeni yasanın, bloğun elektrikli araçlara geçişini hızlandırması bekleniyor.

Buna rağmen, Dünya Ekonomik Forumu’nun yakın tarihli bir raporu, sektörün hala yüksek maliyet ve şarj altyapısı eksikliği gibi zorlukları aşamamasının Avrupa’daki elektrikli araç satışlarının ilk çeyrekte azalmasına neden olduğunu bildirdi.

Danışmanlık, denetim, vergi ve kurumsal finansman hizmetleri veren Ernst & Young şirketinin yakın tarihli bir raporunda yasal düzenlemelerin, sübvansiyonların ve teşviklerin elektrikli araçların benimsenmesi açısından olumlu etkilerine işaret etti.

Ancak sübvansiyonlarla bile maliyet, hala yüksek olmasından dolayı araçların kitlesel olarak benimsenmesini engelliyor.

Zira elektrikli araçlar fosil yakıt kullanan araçlara göre dörtte bir oranında daha pahalı.

Ernst & Young, araçlarını evde şarj edemeyen veya uzun yolculuklarda yüksek şarj ücretleri nedeniyle benimsemenin duracabileceğini öngörüyor.

Bunun engellenmesi içinse  Ernst & Young bürokrasinin ortadan kaldırılması, yerel makamlardan daha hızlı onay alınması ve kamu hizmeti şebekeleri kablo bağlantılarının sağlanması gerektiğini belirtiyor. (Ekonomi)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.