enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
00:04 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Varşova, kentte yeni bombardıman sığınakları yapacak

Varşova, kentte yeni bombardıman sığınakları yapacak
14 Mart 2024
32
A+
A-

Varşova Belediye Başkanı: Başkentte barınak görevi görebilecek yaklaşık 7 milyon metrekarelik alan arasında yer altı otoparkları ve metro istasyonları bulunuyor.

UHA / Europe İnternational News Agency

Polonya’nın başkenti Varşova’nın Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, komşu ülke Ukrayna’daki savaş üçüncü yılına girerken, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde bombardıman sığınakları ve diğer güvenlik önlemleri için 117 milyon zloti (30 milyon dolar) harcayacağını bildirdi.

Rafal Trzaskowski, Polonya Yüksek Denetleme Kurumu’nun başkente daha fazla bombardıman sığınaklarının sağlanmasına ilişkin raporunun yayınlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Kendi inisiyatifimizle barınma yerlerinin bir envanterini çıkardık.” dedi.

Trzaskowski, önümüzdeki iki veya üç yıl içinde güvenliği artırmak için 117 milyon Zloti gerektiğini belirterek, bu hedef için başkentin daha fazla para ayırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Nüfusun yüzde 4’ünden azı bombardıman halinde barınabileceği bir sığınağa sahip

Hastanelerin tehditlere karşı hazırlıklı olacağını ve halkın acil durumlarda nasıl davranılacağı konusunda eğitileceğini kaydeden Trzaskowski, Varşova’da barınak görevi görebilecek yaklaşık 7 milyon metrekarelik alan arasında yer altı otoparkları ve metro istasyonlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Devlet Denetleme Kurulu raporuna göre, başkentteki nüfusun yüzde 4’ünden azı bombardıman halinde güvenerek barınabileceği bir sığınağa sahip.

Rapor ayrıca, ekipman ve teknik özellikler de dahil olmak üzere barınaklarla ilgili temel düzenlemelerde eksiklikler bulunduğunu ortaya koydu.

NATO üyesi Polonya’da hükümet vatandaşlara, olası bir Rus saldırısına karşı ittifakın kendilerini koruyacağı güvence vermesi rağmen sınıra yakın bölgelerde işgal endişesi duyan halk, kendi çapında hazırlıklarını sürdürüyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.