enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Van’ın Özalp ilçesinde geçen yıl yapımı tamamlanan Yeni Emek Barajı bu yıl hizmete girecek

Van’ın Özalp ilçesinde geçen yıl yapımı tamamlanan Yeni Emek Barajı bu yıl hizmete girecek
22 Mart 2023
296
A+
A-

Bu yıl hizmete girmesi beklenen Yeni Emek Barajı’nda doluluk oranının yaklaşık yüzde 80’ni aştığı bildirildi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Van’ın Özalp ilçesinde 2018 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ve geçen yıl tamamlanan Yeni Emek Barajı’nın temelden yüksekliği 34 metre ve su depolama kapasitesi ise 1 milyon 219 bin metreküp.

Doluluk oranının yüzde 80’i geçtiği bildirilen Yeni Emek Barajı’yla ilçedeki 4 bin 140 dekar kurak tarım arazilerinin suya kavuşturulacak.

Yetkililer, bu yıl hizmete alınacak olan barajın tamamen buz tutan yüzeyi havaların ısınmasıyla erimeye başlarken, güzel görüntülerin de oluştuğunu dile getirdi.

Emek Barajı Van'ın kurak arazilerine can suyu olacak!

 

Özalp ilçesinde 2021 yılında yaşanan kuraklık oranının yüzde 80’in üstünde olduğunu hatırlatan Özalp Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylancı, barajın bu yıl hizmete girmesiyle ilçeye tarım ve hayvancılık alanında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

DSİ 17’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Özalp ilçesinde yapımı tamamlanan Yeni Emek Barajı’nın, kuralığın önlenmesinde büyük rol alacağını ifade eden Başkan Ceylancı, barajın doluluk oranının ise yaklaşık yüzde 80’nin üzerinde olduğunu ifade etti.

Yeni Emek Barajı 4 bin dekar araziyi suya kavuşturacak - Son Dakika Haberleri

Özalp Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylancı, bahar yağmurlarıyla da Yeni Emek Barajı’nda su seviyesinin yüzde 100’ü aşacağına inandığını belirterek, baraj sayesinde Özalp’da 4 bin 140 dekar kurak tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade etti.

Özalp’da şu anda seyreden yaklaşık yüzde 80’lik olan kuralığın Yeni Emek Barajı’yla yüzde 50’lere kadar düşeceğine vurgu yapan Başkan Şayettin Ceylancı, ayrıca ilçe genelinde yapımı devam eden ve onarıma ihtiyacı olan baraj ve göletlerin tamamlanmasıyla beraber büyük oranda kuraklığın düşeceğini ve bunun da ilçe ekonomisine, tarım ve hayvancılık alanında büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.