enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vadeli doğal gaz piyasası dün açıldı

Vadeli doğal gaz piyasası dün açıldı
2 Ekim 2021
836
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de doğal gaz ticaretinin vadeli kontratlarla yapılmasına imkan sağlayacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası dünden itibaren işleme açıldı. Böylece Türkiye, bölgenin hukuki altyapılı vadeli doğal gaz borsası işleten ilk ülkesi olacak.

Mustafa Kemal AtatürkEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun hazırladığı Vadeli Doğal Gaz Piyasası açıldı.

Piyasa katılımcıları, vadeli piyasayla ileri tarihli ve fiziksel teslimatlı doğal gaz ticareti yapabilecek. Aylık, çeyreklik ve yıllık ürünler için, doğal gazın gelecekteki fiyatını öngörme ve fiyat riskinden korunma imkanına kavuşacak.

“Piyasa oyuncuları ileriye yönelik fiyatları bilmek ister”

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tancan, “Bütün piyasalarda piyasa oyuncuları ileriye yönelik fiyatları bilmek isterler, kendilerini belirsizlik riskinden korumak isterler. Vadeli doğal gaz piyasalarında da piyasa oyuncuları doğal gazın ileriki aylardaki fiyatlarını tahmin edebilme şansına sahip olacaklar” dedi.

Vadeli Doğal Gaz Piyasasıyla Türkiye, bölgenin uluslararası standartlarda doğal gaz ticareti yapan ilk ülkesi olacak. Vadeli piyasa, Karadeniz gazının ileri tarihli kontratlarla satılmasına imkan sağlayacak.

“Karadeniz gazı cari açığı azaltacak”

Karadeniz gazının öneminden bahseden Tancan, “Özellikle Karadeniz gazının üretilmesi ve piyasaya sunulmasıyla birlikte cari açığın azalmasına çok büyük bir katkısı olacak, Karadeniz gazının” diye konuştu.

Peki vadeli doğal gaz piyasası tüketici fiyatlarına nasıl yansıyacak?

“Tüketiciye fiyat avantajı sağlayacak”

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Tancan, “Rekabet her zaman daha düşük, daha doğru fiyatların ortaya çıkmasını da temin etmiş olacak. Bu da nihai tüketiciye hem öngörülebilirlik, hem de bir fiyat avantaşı sağlamış olacak” açıklamasını yaptı.

Doğal Gaz Piyasası, dün işleme açıldı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.