enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:57 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB’in ana gündemi temiz üretim

UTİB’in ana gündemi temiz üretim
4 Eylül 2021
310
A+
A-

UHA HABER / UTİB’in Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamındaki eğitiminde verimlilik ve temiz üretimin, firmalara sağladığı getiriler anlatıldı. Enerji yönetimi ile firmaların, üretim maliyetlerini yüzde 40’a kadar düşürebilecekleri mesajı verildi. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteği ile Ur-Ge Tebliği çerçevesinde yürüttüğü, en çevreci ve en katma değerli üretimin gerçekleşmesi adına başlatılan ‘Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’ kapsamında 7’nci eğitim programı tamamlandı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ‘Verimlilik ve Temiz Üretim’ başlıklı eğitimde, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Eğitmenleri Canpolat Çakal Işıl Hasdemir ve Cemil Sevinç enerji yönetimi, verimlilik ve temiz üretim konularında proje paydaşlarının neler yapması gerektiğini aktardı. 

‘ÖNCE İSRAFI ORTADAN KALDIRMALIYIZ’ 

Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı firmaların süratle dikkate alması gerektiğini vurgulayan BUTEKOM Eğitmeni Canpolat Çakal, “Bu mutabakat, 2050’de sera gazlarının net emisyon değerinin sıfırlanması hedeflerine ulaşmak için yeni stratejileri içeriyor. Bizim de sanayideki dönüşümü süratle tamamlamamız lazım. Önce israfları ortadan kaldıracağız, yani yalınlaşacağız. Sonrasında ise enerjimizi verimli yöneteceğiz ve çevre yönetim sistemiyle Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getirdiği yöntemlerle çalışmalarımızı tamamlamayıp sürdürülebilirlik yolunda hızla mesafe kat etmeliyiz. Yakın zamanda Avrupa Yeşil Mutabakat Eylem Planı, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlandı. Bununla ilgili Bakanlığımız, 9 yöntem tarif etti. Bunları dikkate alarak çalışmalara başlamamız gerekiyor” dedi. 

‘DOĞAYA KARŞI SORUMLUYUZ’ 

Temiz üretimin, daha az kimyasal kullanılarak enerji verimliliği ve oluşan atıkların azaltılması gibi unsurları içerdiğini dile getiren BUTEKOM Eğitmeni Işıl Hasdemir de “Ekonomik amaçla yapılan her türlü faaliyette temiz üretim ilkelerine göre üretim yapmak, doğaya karşı en büyük sorumluluktur. Temiz üretim uygulamalarını gerçekleştiren tekstil firmaları birçok alanda fayda sağlayacaktır. Temiz üretim gerçekleştiren firmaların kazanımları kaynak kullanımında verimlilik üretim ve atık maliyetlerinde azalma, çevresel yasa, yönetmelik ve ilgili ulusal stratejilere uyum, uluslararası markaların ilgili beklentilerinin karşılaması, marka değerinin artırılması, ulusal ve uluslararası finansal kuruluşların ilgili finans ve olanaklarından yararlanılabilme, endüstri 4.0 ve dijitalleşme süreçlerine uyum olarak özetlenebilir” diye konuştu. 

‘GEREKSİZ TÜKETİM ÖNLENMELİ’ 

Enerji yönetim sistemleri hakkında proje paydaşlarını bilgilendiren BUTEKOM Eğitmeni Cemil Sevinç ise “Enerji yönetim sistemleri; kuruluşların enerji verimliliği, kullanımı, tüketimi ve yoğunluğunu içeren enerji performansını geliştirmek için gerekli sistemleri ve prosesleri kurmalarına yardımcı oluyor. Enerji yönetimi; ürün kalitesi, güvenlik veya çevresel duyarlılıklardan fedakârlık yapmadan, gereksiz enerji tüketiminin önlenmesi, maliyetlerinin azaltılması, çevrenin korunması ve enerjinin verimli kullanımı doğrultusunda yapılandırılmış disiplinler arası bir çalışma alanını kapsamaktadır. Bu durum ülkemizde de hayatımızın vazgeçilmezi olan enerjinin, kanunlar çerçevesinde düzenlemesini zorunlu kılmaktadır. İyi bir enerji yönetimi ile firmalar yüzde 5 ila 40 arasında enerji tasarrufu sağlayabilir” ifadelerini kullandı.   

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.