enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB’İN 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

UTİB’İN 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
13 Nisan 2023
134
A+
A-

* UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin:  Bursa, kilogram başına yüksek ihracat değeriyle Türkiye’nin tekstil merkezi konumunda

* UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin: Tekstilde rekabetçilerimizi sürdürebilirlikle artırabiliriz

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, küresel daralmaya rağmen kilogram başı ihracat değerlerinin 8,9 dolara yükseldiğini belirterek, “Bursa, bu tabloyla Türkiye’nin üretim üssü konumunda. Sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarla sektörümüzün rekabetçiliği daha da artacak” dedi. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) yerleşkesinde gerçekleştirildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin yönetiminde, UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar ve UTİB Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Birliğin 2022 boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi. UTİB üyeleri, toplantıda sektörün geleceğine yönelik istişarede bulundu. 

‘KİLOGRAM BAŞINA İHRACAT DEĞERİMİZ 8,9 DOLAR’ 

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Birlik olarak ihracatta dünya sıralamasında üst basamaklarda yer almaya devam ettiklerini vurgulayarak “Geçen yılki küresel daralmanın etkilerine karşın ülkemizin tekstil ve ham maddeleri ihracatı yüzde 3,1 arttı. Tüm olumsuzluklara rağmen ihracat performansımızı 1 milyar 352 milyon dolar seviyesinde gerçekleştirdik. Tekstilde kilogram başı ihracat değerimiz 8,9 dolar oldu. Tüm bu veriler, Bursa’nın Türkiye’nin üretim üssü konumunda olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Tekstilin kalbinin attığı şehrimizde, tüm paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Hem bölgemiz, hem de ülkemiz ihracatına katma değer sağlıyoruz. Birlikte hareket etme ruhunu sağlamamıza yardımcı olan Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) başta olmak üzere tüm tekstil sektörü temsilcilerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

‘TÜRKİYE’DE İLK KEZ TÜM BİRLİKLER AYNI ÇATI ALTINDA’ 

UTİB’in 2022 boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlere dikkati çeken Başkan Pınar Taşdelen Engin, “Dünyada tekstil dikeyinde yapılan tek girişimcilik programımız TechXtile Start-Up Challenge’da büyük başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Özellikle yurt dışındaki birçok kurum ve kuruluştan projemiz ile ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Tekstildeki birçok problemin çözümünü merkeze alan ve bu noktada başarılı projeler ortaya koyan Start-Up’larımız, sektörümüzün dinamizmini artırıyor ve bize büyük kolaylık sağlıyor. Öte yandan geçen yıl başlattığımız Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışmamız da Türkiye’de ilk defa aynı çatı altına birleşen 5 tekstil ve 5 hazır giyim birliğinin desteği ile tekstil tasarımı ve tekstil mühendisliği eğitimi gören geçlerimizin gençlerimizin yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlar ortaya çıkarmalarına imkân sağlıyor.” diye konuştu. 

‘KADINLAR DAHA ÇOK YER ALMALI 

Kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiğine de dikkati çeken Taşdelen Engin, “Sektörümüz özelinde ve ülkemiz genelinde ekonomik kalkınmanın ve sürdürülebilirliğinin sağlanacağı bir sistemde mutlaka kadınlar yer almalı.  Uludağ İhracatçılar Birliği’nde (UİB) birlikte çalıştığımız ekibin yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. UTİB Yönetim Kurulumuzda ise 7 üyemiz kadın. Her biri alanında başarılı ve güçlü kadınlar ile bir arada olmaktan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu tabloyu daha da büyüteceğiz.” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.