enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ürdün’den Almanya’ya enerji alanında iş birliği çağrısı

Ürdün’den Almanya’ya enerji alanında iş birliği çağrısı
13 Ekim 2022
531
A+
A-

Ürdün Enerji Bakanı Salih el-Harabişe, Almanya’ya enerji güvenliğinin sağlanması adına Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında elektrik ara bağlantı projesini uygulamak için ülkesi ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Ürdün resmi haber ajansı PETRA’ya göre, Harabişe, Berlin’de Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülkenin enerji alanındaki ilişkileri masaya yatırıldı.

Harabişe, elektrik ara bağlantı projesinin uygulanması için Almanya’ya inisiyatif alma ve Ürdün ile iş birliği yapma çağrısında bulunarak, bu konudaki iş birliğinin önemini vurguladı.

Enerji sektöründe yenilenebilir enerji ve hidrojen alanındaki projelerin değerlendirildiği görüşmede, Ürdün’de Enerji Akademisi kurulması kararlaştırıldı.

Ürdün’ün enerji alanında eğitim için bölgesel bir merkez olması yönündeki çabalarına işaret eden Harabişe, ülkelerin enerji sürdürülebilirliğini sağlamak adına ortak bir seçenek bulmak için net adımlarla uyumlu çabalara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Alman Bakan Habeck de Ürdün’ün uluslararası ilişkilerdeki açık rolüne dikkati çekerek özellikle elektrik ara bağlantısı konusunda ortak eylemi güçlendirmek gereğini ifade etti.

Enerji güvenliğinin sağlanması için Ürdün’le iş birliği içinde çalışacaklarını söyleyen Habeck, Almanya’nın ortak projelere desteğini teyit ederek gelecek dönemde de Enerji Akademisi’ne her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.