enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Unutulmuş Değerler Festivali’ne 10 binlerce kişi katıldı

Unutulmuş Değerler Festivali’ne 10 binlerce kişi katıldı
20 Eylül 2022
138
A+
A-

Kocaeli Kartepe ile özdeşleşen Unutulmuş Değerler Festivali’nin bu yıl 6’ncısı düzenlendi. 5 gün boyunca misafirlerini ağırlayan Unutulmuş Değerler Festivali’ni 10 binlerce kişi ziyaret etti. Beş gün süren festivalde Suzan Kardeş, Ezgi – Eser Eyüboğlu, İmera ve Soner Sarıkabadayı Kartepelileri sevilen şarkıları ile coşturdu. 

Resim önizlemesi

 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Kartepe Belediyesi 6’ncı Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali bu yıl çok renkli geçti.

Resim önizlemesi

07 – 11 Eylül tarihleri arasında Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliği 10 binlerce kişi ziyaret etti. Beş gün boyunca düzenlenen festivalde Suzan Kardeş, Ezgi – Eser Eyüboğlu, İmera ve Soner Sarıkabadayı Kartepelileri coşturdu.

45 ZANAATKAR KATILDI

Unutulmuş Değerler Festivali’nde 45 zanaatkar standlarında eserlerini sergilerken, Kartepeliler büyük ilgi gösterdi. Festivalde unutulmuş değerlerden çömlekçilik, deri kırk yama yapımı, filografi, tesbih oltu taşı, bakırcılık, telkâri, ney başpare yapımı, lületaşı, teşbih, sepet örücülüğü, baston yapımı, kemik tarak, keçe, bıçakçılık, cam üfleme, ahşap kaşık yapımı, ebru, teship, minyatür, telkırma, işleme nakış, kandıra bezi, el ürünü takı çanta, geleneksel giysili bebek, süs kabak yapımı ve takı tasarım ustaları eserlerini gösterdiler.

Resim önizlemesi

SAHNE GÖSTERİLERİ EĞLENDİRDİ

Kartepe Kent Meydanı’nda Kartepe Mehteran Takımı, Arnavutluk Tiran Kaltersia Halk Dansları Grubu gösterileriyle büyük ilgi gördü. Festivalde Atlı Okçuluk, Aşık Ozan Atışması, Hacivat – Karagöz, Kukla ve Sihirbaz Gösterisi, Tasavvuf Müziği, geleneksel çocuk oyunlarından ip atlama, çuval yarışması ve yumurta taşıma yarışmalarında dereceye girenlere ödüller veridi.

Resim önizlemesi

FESTİVAL KONSERLERLE RENKLENDİ

Kartepe Belediyesi 6.Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nde sahne alan Suzan Kardeş, Ezgi – Eser Eyüboğlu, İmera ve Soner Sarıkabadayı, Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği konserlerinde sevilen şarkılarını seslendirdiler.       

HABER : Serkan BOLAK

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.