enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ünal Çeviköz: AİHM kararı çerçevesinde Demirtaş ve Kavala serbest bırakılacak

Ünal Çeviköz: AİHM kararı çerçevesinde Demirtaş ve Kavala serbest bırakılacak
17 Mart 2023
138
A+
A-

6’lı koalisyonun ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Ünal Çeviköz, seçimin kazanılması halinde 6’lı koalisyonun dış politikada izleyeceği yol haritasını ABD basınına anlattı.

Çeviköz , tutuklu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulayarak serbest bırakacaklarını söyledi.

14 Mayıs seçimleri dünya tarafından da yakından takip ediliyor. 6’lı koalisyonun ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ABD merkezli bir dergiye konuştu.

Çeviköz verdiği röportajda 6’lı koalisyonun seçimi kazanması halinde Batı ile ilişkilerde izlenecek yol haritasını anlattı.

Tutuklu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararına dikkati çekti. İki ismi de serbest bırakacaklarını söyledi.

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği engellenmeyecek”

6’lı koalisyonun AB ile üyelik müzakerelerini çözme ve Ankara’nın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği üzerindeki vetosunu kaldırma konularında kararlı olduğu kaydedildi.

Çeviköz, muhalefetin İsveç ve Finlandiya’nın askeri ittifaka üyelik sürecini engellemeyeceğini söyledi. “İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin, NATO gibi bir toplu savunma örgütünün güvenliğini artıracağını ve güçlendireceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.