enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB) 2023 ihracat hedefi 175 milyon dolar…

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB) 2023 ihracat hedefi 175 milyon dolar…
8 Ocak 2023
1.521
A+
A-

Tarımsal üretimde yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen sektörün 2022 yılında ihracatta başarılı bir performans gösterdiğini belirten Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “UYMSİB olarak 2023 yılında 175 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” dedi. 

Resim önizlemesiTarım sektörünün üretiminde ithal girdi oranının çok düşük olmasına karşın girdi maliyetlerindeki artışın müstahsil açısından sıkıntılara sebep olduğunu söyleyen UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Ülkemizin 2022 yılında yaş meyve ve sebze ürünü ihracatı 3 milyar dolara ulaşmıştır. Bu göz ardı edilemeyecek bir performanstır. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 2023 yılı ihracat hedefi de 175 milyon dolar düzeyindedir” şeklinde konuştu. 

Tarımda uzun vadeli politikalar, üretimde havza bazlı destekler ve pazarın dinamiklerine göre şekillendirilmiş doğru çeşitlerle ihracatta ivme yakalanabileceğini dile getiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, pandeminin gıdaya olan talebi arttırdığını ve bu artan talepten Türkiye’nin de payını alarak ihracatını arttırdığına dikkat çekti. 

 “GIDAYA OLAN TALEBİN ARTARAK DEVAM EDECEĞİNİ BEKLİYORUZ” 

 “Gıdaya olan talebin devam edeceğini ve ihracatımızın artacağını bekliyoruz” diyen Prof. Dr. Senih Yazgan, UYMSİB olarak aynı performansla 2023 yılında da çalışmalarına devam edeceklerini belirten faaliyetleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: 

2020 Ocak’ta başlatılan Bursa Siyahı İncirinin bilinirliğinin Çeşitli Coğrafyalarda Arttırılması Ur-Ge Projesinde faaliyetler yoğun bir şekilde devam ediyor. En son proje kapsamında 12-15 Eylül 2022 tarihlerinde 9 Türk küme firması ve 6 farklı ülkeden 10 yabancı firmanın katılımları ile alım heyeti faaliyeti gerçekleştirildi. Kanada pazarında, sektörün dijital ve offline alanlarda daha etkin ve geniş tanıtımı için Bursa Siyah İnciri ve Ayva hedef ürün grupları ile UYMSİB’in Kanada’ya Yönelik Turquality Projesi başvurusu, Ticaret Bakanlığı tarafından 2021 yılı itibarıyla 4 yıllık onaylandı. Marmara Bölgesinde çeşitli illerdeki üreticilerle kalıntısız tarımsal üretim konusunda eğitim programları ve bu kapsamda da sirke sineği tuzakları dağıtımı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl UYMSİB ev sahipliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Tarım Peyzaj A.Ş. işbirliğinde, Yaş Meyve Sebze Alım Heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Heyet kapsamında Azerbaycan, Danimarka ve Bosna Hersek’ten gelen alıcı firmalar, ikili iş görüşmeleri için Birlik üyeleriyle buluştu. Yine 2022 yılında Antalya’da düzenlenen INTERFRESH Eurasia Fuarı’nda önemli görüşmeler gerçekleştirildi. UYMSİB olarak bilgilendirme toplantıları, ihracatın arttırılması amacıyla sektör temsilcilerinin bir araya geldiği değerlendirme toplantıları, sektör paydaşları ile iş birliği ve koordinasyon sağlanması çalışmaları, sektörel seminer, toplantılar, ticaret heyetleri, paneller gibi etkinliklerin organize edilmesine dair çalışmalar yapılmaktadır. 2023 yılında da sektör ihracatının arttırılması için çalışmalarımız devam edecektir.” 

[UHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.