enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Kurban Bayramı’nda 408 bin vatandaşımız trenlerle seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Kurban Bayramı’nda 408 bin vatandaşımız trenlerle seyahat etti
17 Temmuz 2022
521
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatilinde 408 bin vatandaşın trenlerle seyahat ettiğini duyurdu ve Marmaray, İZBAN ve Başkentray’da da 2 milyon 509 bin vatandaşın ücretsiz yolculuk yaptığına dikkat çekti. Karaismailoğlu, “Böylece, bayram tatilinde toplam 2 milyon 917 bin yolcu taşıdık” dedi.

AdvertisementUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; TCDD Taşımacılık AŞ’nin, Kurban Bayramı tatilinde artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için trenlere ek sefer koyduğunu ve kapasite artışına gittiğini anımsattı. Kurban Bayramı’nda Yüksek Hızlı Tren hatlarında 11 bin 838, ana hat ve bölgesel trenlerde 39 bin 800 olmak üzere toplam 51 bin 638 kişilik ek kapasite artışı yapıldığının altını çizen Karaismailoğlu, trenlerin doluluk oranına ulaştığına dikkat çekti.

MARMARAY, İZBAN VE BAŞKENTRAY’DA 2.5 MİLYON VATANDAŞIMIZ ÜCRETSİZ SEYAHAT ETTİ

Karaismailoğlu, “Kurban Bayramı süresince Yüksek Hızlı Trenlerimizde 119 bin, anahat trenlerimizle 74 bin, bölgesel trenlerimizle 215 bin vatandaşımız yolculuk yaptı. Bayramda toplam 408 bin vatandaşımızı trenlerle seyahat etti.”

Marmaray, İZBAN ve Başkentray’ın da Kurban Bayramı’nda ücretsiz olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, Marmaray’la 1,6 milyon, İZBAN’da 688 bin ve Başkentray’da 221 bin olmak üzere toplam 2 milyon 509 bin yolcunun ücretsiz taşındığını duyurdu.

AdvertisementDEMİRYOLUNDA SEFERBERLİK İLAN ETTİK

“Yükselen değer olan demiryollarının yeniden canlanması için hükümetlerimiz döneminde seferberlik ilan ettik” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, son 20 yılda demiryollarına 37 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirtti.

1432 kilometrelik Hızlı Tren hattının inşa edildiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Konvansiyonel hat uzunluğumuzu yüzde 6 artırarak, 11 bin 590 kilometreye yükselttik. Toplam demiryolu ağımızı, 13 bin 22 kilometreye çıkardık” değerlendirmesinde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 17 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.