enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması
6 Nisan 2021
475
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul’un ihale hazırlıklarının devam etttiğini açıkladı. Karaismailoğlu çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak “güçte ve kararlılıkta” olduklarını söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu artan gemi trafiğine bağlı olarak Boğazlar’dan geçecek yük miktarının her yıl artacağını söyledi.

İstanbul Boğazı’ndaki olası bir duraksamanın dünya ve ülke ekonomisini “çok ciddi zararlara uğratabilecek bir risk teşkil ettiğini” söyleyen Bakan, gemi hacimlerinin büyümesi ve tehlikeli maddelerin bu gemilerle taşınmasının riskin boyutlarını arttırdığını kaydetti.

Bakan İstanbul Bogazı’nda “giderek artan boğaz geçiş talebi şehir içi deniz trafiğini imkansız hale getirecek, gemi bekleme sürelerini uzatacak ve en önemlisi çevre felaketlerine neden olabilecek kaza olasıklıklarını da arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul’un gemi geçişine ideal bir suyolu olarak projelendirildiğini kaydeden Karaismailoğlu “Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen ay yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını söylemişti.

Tepkiler sürüyor

2011’den bu yana çalışmaları süren Kanal İstanbul projesinde, güzergahı açıklanan kanalın etüd çalışmaları tamamlanmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çılgın proje” olarak tanımladığı Kanal İstanbul’a yönelik muhalefetin ve meslek odalarının tepkileri sürüyor.

Çevre ve ekoloji boyutunun dışında tartışılan konuların başında bölgedeki arazilerin hızla yükselen fiyatları ve sürekli el değiştirmesi geliyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.