enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!
27 Ocak 2024
36
A+
A-

Türkiye genelinde toplu ulaşım kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘Sanayi Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Türkiye genelinde toplu ulaşımkullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde kullanılan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayarak, seyahat edenlerin yeni bir şehre her gittiklerinde yeni bir kart almalarının önüne geçecek bu sistem, 2024 sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde genişletilecek.

Türkiye Kart, PTT AŞ öncülüğünde geliştirilen bir proje. Genel Müdür Hakan Gülten’in ifadelerine göre, bu kart sadece bir toplu taşıma kartı değil, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli, ve gazi indirimleri gibi çeşitli avantajları da içeriyor.

Ayrıca, aktarma indirimlerinden de faydalanmak mümkün. Kendi logosunu taşıyan belediye ve idareler tarafından çıkarılan kartlarda geçerli olacak ve böylece entegre olunan illerde kullanılabilecek.

Gülten, Türkiye Kart’ın ekonomik faydalarını da vurgulayarak, ülke ekonomisine zarar veren mevcut kart sisteminin yerini alacağını belirtti. Projenin, vatandaşların kredi kartlarına da entegre edilerek dünyada benzeri olmayan bir teknolojiye dönüşeceğini ifade etti.

Bu sistem sayesinde, vatandaşlar tek bir kartla tüm şehirlerde geçerli olacak şekilde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek. Gülten, belediyelerin bu sürece destek vermesinin kritik olduğuna ve entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Türkiye Kart, hem vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olarak öne çıkıyor. Kartın yaygınlaşması ve tüm şehirlerde kabul görmesiyle, toplu taşıma kullanımı daha da basitleşecek ve vatandaşların seyahat deneyimleri önemli ölçüde iyileşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.