enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!
27 Ocak 2024
33
A+
A-

Türkiye genelinde toplu ulaşım kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘Sanayi Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Türkiye genelinde toplu ulaşımkullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde kullanılan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayarak, seyahat edenlerin yeni bir şehre her gittiklerinde yeni bir kart almalarının önüne geçecek bu sistem, 2024 sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde genişletilecek.

Türkiye Kart, PTT AŞ öncülüğünde geliştirilen bir proje. Genel Müdür Hakan Gülten’in ifadelerine göre, bu kart sadece bir toplu taşıma kartı değil, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli, ve gazi indirimleri gibi çeşitli avantajları da içeriyor.

Ayrıca, aktarma indirimlerinden de faydalanmak mümkün. Kendi logosunu taşıyan belediye ve idareler tarafından çıkarılan kartlarda geçerli olacak ve böylece entegre olunan illerde kullanılabilecek.

Gülten, Türkiye Kart’ın ekonomik faydalarını da vurgulayarak, ülke ekonomisine zarar veren mevcut kart sisteminin yerini alacağını belirtti. Projenin, vatandaşların kredi kartlarına da entegre edilerek dünyada benzeri olmayan bir teknolojiye dönüşeceğini ifade etti.

Bu sistem sayesinde, vatandaşlar tek bir kartla tüm şehirlerde geçerli olacak şekilde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek. Gülten, belediyelerin bu sürece destek vermesinin kritik olduğuna ve entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Türkiye Kart, hem vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olarak öne çıkıyor. Kartın yaygınlaşması ve tüm şehirlerde kabul görmesiyle, toplu taşıma kullanımı daha da basitleşecek ve vatandaşların seyahat deneyimleri önemli ölçüde iyileşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.