enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor!
27 Ocak 2024
35
A+
A-

Türkiye genelinde toplu ulaşım kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘Sanayi Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Türkiye genelinde toplu ulaşımkullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde kullanılan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayarak, seyahat edenlerin yeni bir şehre her gittiklerinde yeni bir kart almalarının önüne geçecek bu sistem, 2024 sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde genişletilecek.

Türkiye Kart, PTT AŞ öncülüğünde geliştirilen bir proje. Genel Müdür Hakan Gülten’in ifadelerine göre, bu kart sadece bir toplu taşıma kartı değil, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli, ve gazi indirimleri gibi çeşitli avantajları da içeriyor.

Ayrıca, aktarma indirimlerinden de faydalanmak mümkün. Kendi logosunu taşıyan belediye ve idareler tarafından çıkarılan kartlarda geçerli olacak ve böylece entegre olunan illerde kullanılabilecek.

Gülten, Türkiye Kart’ın ekonomik faydalarını da vurgulayarak, ülke ekonomisine zarar veren mevcut kart sisteminin yerini alacağını belirtti. Projenin, vatandaşların kredi kartlarına da entegre edilerek dünyada benzeri olmayan bir teknolojiye dönüşeceğini ifade etti.

Bu sistem sayesinde, vatandaşlar tek bir kartla tüm şehirlerde geçerli olacak şekilde toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek. Gülten, belediyelerin bu sürece destek vermesinin kritik olduğuna ve entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Türkiye Kart, hem vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olarak öne çıkıyor. Kartın yaygınlaşması ve tüm şehirlerde kabul görmesiyle, toplu taşıma kullanımı daha da basitleşecek ve vatandaşların seyahat deneyimleri önemli ölçüde iyileşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.