enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’
7 Haziran 2022
798
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Rusya’nın aşağılanmaması’ çağrısına Ukrayna tarafı tepki gösterdi. 

Daria Kaleniuk - Warsaw Security Forum

HABER : Daria KALENİUK

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Putin’in “tarihi bir hata” yaptığını ancak diplomasi için “küçük düşürülmemesi” gerektiğini söyleyen Macron’un bu sözlerle “asıl Fransa’yı küçük düşürebileceğini” ifade etti. 

Macron basına verdiği mülakatta, “Rusya’yı küçük düşürmemeliyiz ki çatışmaların sona erdiği gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim. Fransa’nın rolünün arabulucu bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı’na Twitter’dan yanıt veren Kuleba, “Rusya’yı aşağılamaktan kaçınma çağrıları sadece Fransa’yı ve bunu isteyen diğer tüm ülkeleri aşağılar. Çünkü kendisini küçük düşüren Rusya’dır. Hepimiz Rusya’ya nasıl haddini bildireceğimize odaklansak iyi olur. Bu barış getirecek ve hayat kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.

Macron, ateşkes sağlama ve Kiev ile Moskova arasında güvenilir bir müzakere süreci başlatma hedefiyle işgalden bu yana Putin ile düzenli olarak görüştü, fakat somut bir başarı elde edemedi.

“Rusya’yı püskürtmeden müzakere masasına oturmanın bir anlamı yok”

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, devlet televizyonunda arabuluculuk hakkındaki bir soru üzerine, “Ukrayna Batı’dan yeni silahlar almadan ve Rus güçlerini mümkün olduğunca Ukrayna sınırlarından püskürtmeden Rusya ile müzakerelerde bulunmanın bir anlamı yok” dedi.

Ukraynalı milletvekili ve müzakere ekibinin bir üyesi olan David Arakhamia da, “Silahlı kuvvetlerimiz (yeni silahları) kullanmaya hazır… ve bence o zaman daha güçlü bir pozisyondan yeni bir görüşme turu başlatabiliriz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.