enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’
7 Haziran 2022
798
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Rusya’nın aşağılanmaması’ çağrısına Ukrayna tarafı tepki gösterdi. 

Daria Kaleniuk - Warsaw Security Forum

HABER : Daria KALENİUK

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Putin’in “tarihi bir hata” yaptığını ancak diplomasi için “küçük düşürülmemesi” gerektiğini söyleyen Macron’un bu sözlerle “asıl Fransa’yı küçük düşürebileceğini” ifade etti. 

Macron basına verdiği mülakatta, “Rusya’yı küçük düşürmemeliyiz ki çatışmaların sona erdiği gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim. Fransa’nın rolünün arabulucu bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı’na Twitter’dan yanıt veren Kuleba, “Rusya’yı aşağılamaktan kaçınma çağrıları sadece Fransa’yı ve bunu isteyen diğer tüm ülkeleri aşağılar. Çünkü kendisini küçük düşüren Rusya’dır. Hepimiz Rusya’ya nasıl haddini bildireceğimize odaklansak iyi olur. Bu barış getirecek ve hayat kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.

Macron, ateşkes sağlama ve Kiev ile Moskova arasında güvenilir bir müzakere süreci başlatma hedefiyle işgalden bu yana Putin ile düzenli olarak görüştü, fakat somut bir başarı elde edemedi.

“Rusya’yı püskürtmeden müzakere masasına oturmanın bir anlamı yok”

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, devlet televizyonunda arabuluculuk hakkındaki bir soru üzerine, “Ukrayna Batı’dan yeni silahlar almadan ve Rus güçlerini mümkün olduğunca Ukrayna sınırlarından püskürtmeden Rusya ile müzakerelerde bulunmanın bir anlamı yok” dedi.

Ukraynalı milletvekili ve müzakere ekibinin bir üyesi olan David Arakhamia da, “Silahlı kuvvetlerimiz (yeni silahları) kullanmaya hazır… ve bence o zaman daha güçlü bir pozisyondan yeni bir görüşme turu başlatabiliriz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.