enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’da zorlu test; Bayraktar TB2’ye elektronik harp uygulandı

Ukrayna’da zorlu test; Bayraktar TB2’ye elektronik harp uygulandı
10 Ağustos 2021
384
A+
A-

UHA HABER / Ukrayna Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), elektronik harbe maruz bırakıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Kiev Temsilcisi Celal Kılıç’ın, ‘Savunmasanayist.com’dan aktardığı  haberine göre,  test amaçlı gerçekleştirilen elektronik harp faaliyetleri esnasında SİHA, başarılı oldu.

Ukrayna Devlet Silah Test ve Belgelendirme Araştırma Enstitüsü’nün (DNDI VS OVT) test ekibi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin direktifleri doğrultusunda görevdeki bir Bayraktar TB2 SİHA üzerinde birtakım testler gerçekleştirdi.

Enstitü uzmanları tarafından hazırlanan programa ve yöntemlere göre yapılan testler sırasında Ukrayna Hava Kuvvetleri ekipleri, Bayraktar TB2 SİHA’ya çeşitli koşullarda elektronik harp uyguladı.

Ukrayna Ordusu’na göre testlerin amacı, Bayraktar TB2’nin modern savaş koşullarındaki gelişmiş elektronik harp araçlarının karşı operasyon yeteneğinin doğrulanmasıydı. Edinilen bilgiye göre SİHA, elektronik harp altında dahi uçuşunu başarıyla devam ettirdi.

Test faaliyetleri esnasında hem yerli hem de yabancı elektronik harp sistemleri kullanıldı.

Ukrayna ve Bayraktar TB2
Ukrayna devletine bağlı savunma ihracatı ajansı Ukrspecexport, Baykar Savunma ile 6 adet Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA), iki kontrol istasyonu ve 200 adet akıllı mühimmat tedarikiyle ilgili 69 milyon dolar değerindeki bir anlaşmayı 2019 Ocak ayında imzalamış, Baykar Savunma ise sadece 2 ay içerisinde teslimatları gerçekleştirmişti. Böylelikle Bayraktar TB2 SİHA, ilk olarak Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin envanterine girdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin ardından Bayraktar TB2 SİHA tedarikine karar veren Ukrayna Donanması da geçtiğimiz aylarda bir sipariş verdi. Bu kapsamda Baykar Savunma, Ukrayna Donanması’na yönelik ilk parti SİHA teslimatını da geçtiğimiz ay gerçekleştirdi.

Ukrayna, 40 adetten fazla SİHA daha tedarik etmeyi amaçlıyor.

Üç Pervaneli Motor ve WESCAM MX-15D
Ukrayna’ya ait Bayraktar TB2’lerin motorlarının üç pervaneli (palli) olduğu ve kamera sistemi olarak da WESCAM üretimi MX-15D EO/IR hedefleme sisteminin kullanıldığı gözlemlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı bir televizyon programında TB2’nin pervanelerinin Almanya tarafından satışının durdurulduğunu, pervaneler yerli olarak üretilince “Bizden alın indirim de yapalım” dendiğini aktarmıştı.

https://www.savunmasanayist.com/bayraktar-tb2-ukrayna-elektronik-harp/

HABER : Celal KILIÇ & Kiev

(UHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.