enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna savaşına karşı çıktığı için ev hapsine alınan gazeteci Marina Ovsyannikova Rusya’dan kaçtı

Ukrayna savaşına karşı çıktığı için ev hapsine alınan gazeteci Marina Ovsyannikova Rusya’dan kaçtı
18 Ekim 2022
409
A+
A-

Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto eden gazeteci Marina Ovsyannikova, kızıyla birlikte ülkeden kaçtı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Agence France-Presse (AFP)’ kaynaklı haberine göre,  Ovsyannikova’nın avukatı Dimitri Zakhvatov, AFP’ye yaptığı açıklamada “Marina Ovsyannikova ev hapsinde bulunduğu apartmandan çıktıktan birkaç saat sonra kızıyla birlikte ülkeden ayrıldı.” dedi.

Ovsyannikova’nın Avrupa ülkelerinden birine gittiğini belirten avukatı, güvenli nedeniyle hangi ülkede olduğunu açıklamadı.

Ovsyannikova’nın ülkeden ayrıldığı haberi, Rus makamlarının “aranıyor” ilanını yayınladıktan iki hafta sonra geldi.

Ağustos ayında Rus ordusu hakkında “yanlış bilgi yaymakla” suçlanan Ovsyannikova, 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyordu. Ovsyannikova, Moskova’daki bir mahkeme tarafından ev hapsine alınmış ve dış dünya ile iletişim kurması yasaklanmıştı.

Marina Ovsyannikova, Rus devlet kanalında canlı yayında yaptığı protesto eylemi sonrası çıktığı mahkemede 30 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

AFP
[Rus gazeteci, Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etmişti
AFP]

Devlete ait Channel 1 televizyonundaki haber bülteni sırasında spikerin arkasına geçen Marina Ovsyannikova üst sağ köşesinde Ukrayna, sol köşede ise Rusya bayrakları bulunan, İngilizce “Savaşa Hayır. Rusya Savaşa Karşı” ve Rusça “Savaşı durdurun. Bu propagandalara inanmayın. Size yalan söylüyorlar” yazılı bir pankart açmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.