enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Savaşı Mültecilere Desteği Arttırıyor

Ukrayna Savaşı Mültecilere Desteği Arttırıyor
18 Haziran 2022
636
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Anket firması Ipsos’un yayınladığı yeni bir ankete göre, Ukrayna savaşının ardından dünya genelinde mültecilere karşı duyarlılıkta artış oldu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un ‘Reuters‘e dayandırdığı haberine göre, Anket, savaşın etkisiyle dünya kamuoyunun, savaştan veya baskıdan kaçan kişilere karşı daha açıkyüreklilikle yaklaştığını ortaya koydu.

Anket’e göre 28 ülkedeki kişilerin yaklaşık yüzde 78’i savaş veya baskıdan kaçanların başka bir ülkeye sığınabilmeleri gerektiğine inanıyor. 2021 yılında yapılan bir ankette bu oran yüzde 70’di.

Bir yıl önce katılımcıların yüzde 50’si sınırların mültecilere tamamen kapatılması gerektiğine inanırken, bu oran şimdi yüzde 36’ya düştü. Bu kısmen Coronavirüs pandemisiyle ilgili azalan endişeleri yansıtıyor.

Ipsos’un mültecilere yönelik tutum anketine Avustralya, Arjantin, Çin, Fransa, İngiltere, Polonya, İsveç, Türkiye ve ABD dahil 28 ülkeden 20 bin 505 kişi katıldı.

Ipsos, “Anket yapılan ülkelerin çoğunda geçen yıldan bu yana tutumlar daha olumlu hale geldi. Bu durum Ukrayna krizinden sonra halkın mültecilere kalplerini daha fazla açtığını ve aynı zamanda pandeminin yarattığı bazı endişelerin tersine çevrildiğini gösteriyor” dedi.

Ukrayna savaşı 6,5 milyondan fazla kişiyi komşu ülkelere kaçmaya zorladı.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, 2021’in sonunda dünya çapında yaklaşık 89,3 milyon kişinin baskı, savaş, taciz ve şiddet nedeniyle zorla yerinden edildikleri belirtiliyor.

O tarihten bu yana milyonlarca kişi daha Ukrayna’dan kaçtı ya da ülke sınırları içinde yerlerinden edildi. Engellenen tahıl ihracatına bağlı fiyat artışları başka yerlerde de daha çok sayıda kişinin yerlerinden olmasına neden oluyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.