enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Savaşı Mültecilere Desteği Arttırıyor

Ukrayna Savaşı Mültecilere Desteği Arttırıyor
18 Haziran 2022
634
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Anket firması Ipsos’un yayınladığı yeni bir ankete göre, Ukrayna savaşının ardından dünya genelinde mültecilere karşı duyarlılıkta artış oldu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un ‘Reuters‘e dayandırdığı haberine göre, Anket, savaşın etkisiyle dünya kamuoyunun, savaştan veya baskıdan kaçan kişilere karşı daha açıkyüreklilikle yaklaştığını ortaya koydu.

Anket’e göre 28 ülkedeki kişilerin yaklaşık yüzde 78’i savaş veya baskıdan kaçanların başka bir ülkeye sığınabilmeleri gerektiğine inanıyor. 2021 yılında yapılan bir ankette bu oran yüzde 70’di.

Bir yıl önce katılımcıların yüzde 50’si sınırların mültecilere tamamen kapatılması gerektiğine inanırken, bu oran şimdi yüzde 36’ya düştü. Bu kısmen Coronavirüs pandemisiyle ilgili azalan endişeleri yansıtıyor.

Ipsos’un mültecilere yönelik tutum anketine Avustralya, Arjantin, Çin, Fransa, İngiltere, Polonya, İsveç, Türkiye ve ABD dahil 28 ülkeden 20 bin 505 kişi katıldı.

Ipsos, “Anket yapılan ülkelerin çoğunda geçen yıldan bu yana tutumlar daha olumlu hale geldi. Bu durum Ukrayna krizinden sonra halkın mültecilere kalplerini daha fazla açtığını ve aynı zamanda pandeminin yarattığı bazı endişelerin tersine çevrildiğini gösteriyor” dedi.

Ukrayna savaşı 6,5 milyondan fazla kişiyi komşu ülkelere kaçmaya zorladı.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, 2021’in sonunda dünya çapında yaklaşık 89,3 milyon kişinin baskı, savaş, taciz ve şiddet nedeniyle zorla yerinden edildikleri belirtiliyor.

O tarihten bu yana milyonlarca kişi daha Ukrayna’dan kaçtı ya da ülke sınırları içinde yerlerinden edildi. Engellenen tahıl ihracatına bağlı fiyat artışları başka yerlerde de daha çok sayıda kişinin yerlerinden olmasına neden oluyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.