enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Rusya’nın hava saldırılarında tahıl depolarının zarar gördüğünü bildirdi

Ukrayna Rusya’nın hava saldırılarında tahıl depolarının zarar gördüğünü bildirdi
17 Ağustos 2023
22
A+
A-

Ukrayna, Rusya’nın Odessa bölgesine yaptığı hava saldırılarında tahıl depolarının zarar gördüğünü bildirdi.

UHA / İnternational News Agency, Kiev

UHA Haber’in Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna’nın Karadeniz kıyılarındaki Odessa bölgesinin valisi, Rusya’nın gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında, tahıl sevkiyatı için kilit öneme sahip Tuna nehri limanlarından birindeki tahıl silolarına ve depolara zarar verdiğini söyledi.

Vali Oleh Kiper çarşamba günü Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden yaptığı paylaşımda, “Rus teröristler önceki gece Odesa bölgesine iki kez insansız hava araçlarıyla saldırdı. Ana hedef bölgenin güneyindeki liman ve tahıl altyapısı.” ifadelerini kullandı.

Vali tarafından yayımlanan fotoğraflarda, depolama tesislerinin yıkılmış metal duvarları ve dağılmış tahıl ve ayçiçeği yığınları görüldü.

AP/Odesa Regional Administration Press Office
[Ukrayna tarafından zarar gördüğü açıklanan tahıl depolarıAP/Odesa Regional Administration Press Office]

Rusya’dan suçlamalara ilişkin açıklama yapılmadı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın güneydeki Odessa ve Mıkolayiv bölgelerine fırlattığı 13 insansız hava aracının imha edildiğini açıkladı.

Rusya temmuz ayında tahıl koridoru anlaşmasından çekilmeden önce tahıl ihracatının yaklaşık dörtte biri Ukrayna’nın Tuna limanlarından yapılıyordu.

Kiev, Urozhaine köyünü geri aldığını açıkladı

Ukrayna çarşamba günü, Rusya’ya karşı başlattığı karşı saldırıda Donetsk bölgesindeki Urozhaine köyünü geri aldığını duyurdu.

Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Urozhaine serbest bırakıldı. Savunma kuvvetlerimiz yakınlara yerleşti. Bölgede taarruz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Moskova: Kaluga’da Ukrayna’ya ait İHA’lar imha edildi

Moskova çarşamba günü yaptığı açıklamada, başkentin güneybatısında Ukrayna’ya ait üç insansız hava aracının düşürüldüğünü ve bunun Kaluga bölgesine bu ay içinde yapılan en az beşinci saldırı olduğunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın saldırıyı yerel saatle sabah 5:00 sularında “Kaluga bölgesinde üç insansız hava aracı” kullanarak başlattığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında “Tüm İHA’lar Rus hava savunma sistemleri tarafından zamanında tespit ve imha edildi.” denildi.

Zelenskiy, Zaporijya bölgesindeki birlikleri ziyaret etti - Son Dakika  Haberleri

Zelenskiy Zaporijya bölgesindeki birliklerle görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy salı günü güneydoğudaki Zaporijya bölgesinde Rus güçlerine karşı taarruza geçen Ukraynalı birlikler ve askeri komutanlarla bir araya geldi.

Zelenskiy Telegram’dan yaptığı videolu paylaşımda, “Bugün savaş tugaylarımızı ziyaret etmeye devam ediyorum. Dün Donetsk bölgesindeydik, bugün ise Zaporijya bölgesinin çeşitli bölgeleri, Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu topraklarındayız.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı video konuşmasında, ordu komutanlarıyla “savaşçıların ihtiyaçları” hakkında konuştuğunu ve konuştukları her şeyin daha sonra bir kurmay toplantısında paylaşılacağını söyledi.

Resim

Gazeteci* Daria Kaleniuk

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.