enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Parlamentosu, savaş suçları ile ilgili yasayı kabul etti

Ukrayna Parlamentosu, savaş suçları ile ilgili yasayı kabul etti
22 Mayıs 2021
446
A+
A-

UHA HABER / Ukrayna Parlamentosu, savaş suçlarına dair yasa tasarısını onayladı. İlgili yasa, Kırım ve Donbas’ta işlenen suçların “savaş suçu ve insanlığa karşı işlenen suçlar” olarak sınıflandırılmasına imkan sağlayacak.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Kırım Haber Ajansı‘nden aktardığı haberine göre, Ukrayna Parlamentosu, “Ukrayna’nın bazı yasal düzenlemelerine uluslararası ceza ve insancıl hukuk normlarının uygulanmasına ilişkin değişikliklerin yapılması hakkında” isimli yasa tasarısı nihai olarak onaylandı.

Yasaya 248 milletvekilinin destek verdi. İnsanlığa karşı suçlar, savaş suçları, soykırım ve benzer uluslararası hukuk normları ihlallerini detaylı bir şekilde tanımlayan söz konusu yasa ile bu suçları işleyenlere verilecek cezaları belirlenecek. Belge aynı zamanda savaş suçlularını adalete teslim etmek için evrensel bir yargı yetkisi sağlayarak, suçun işlendiği yere ve suçlunun vatandaşlığına bakmaksızın herhangi bir ülkede adalete teslim edilmesini öngörüyor.

“İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI DÜZENLENECEK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Gündüz Mamedov’a göre, parlamento tarafından kabul edilen yasa sayesinde, kişilerin zorla yerinden edilmesi, işgalci ülkenin silahlı kuvvetlerinde görev yapma zorunluluğu, cinayet, Rusya’nın Kırım’ı işgali sırasında insanların “canlı kalkan” olarak kullanılması gibi suçlar ceza hukuku ile ayrıntılı olarak düzenlenecektir. Mamedov, “Yedi yıldan fazla bir süredir, Ukrayna topraklarında silahlı bir çatışma devam ediyor, fakat kolluk kuvvetleri ve yargı makamları Kırım ve Donbas’taki olayları savaş suçları ile insanlığa karşı suçlar olarak sınıflandıramıyordu” diye belirtti.

UMEROV: UKRAYNA İÇİN ÖNEMLİ KARAR

Ukrayna milletvekili Rüstem Umerov, yaptığı açıklamada parlamentonun önemli bir kararı kabul ettiğini vurgularken, “Ceza kanununda nihayet ‘yağmalama’, ‘savaş bölgesinde yaşayan nüfusa yönelik şiddet’ ve ‘Kızıl Hac, Kızıl Ay, Kızıl Kristal örgütlerinin sembollerinin yasa dışı kullanımı’ gibi ifadeler yer alacak. Bu demek ki, geçici işgal altında bulunan Donbas ve Kırım’daki savaş suçluları nihayet uygun bir şekilde cezalandırılacaklar. Bu yasa, işgalcilerin ve işbirlikçilerinin eylemlerinden zarar gören insanlar için bir adalet sağlama şansıdır.” ifadelerini kullandı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.