enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna ordusuna 100 bin askerlik takviye

Ukrayna ordusuna 100 bin askerlik takviye
2 Şubat 2022
392
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna, “Rusya tehdidi”ne karşı ordusuna 100 bin askerlik takviye yapma ve askerlerin maaşını artırma kararı aldı. Rusya ile yaşanan gerilimle ilgili diplomasi trafiği de tam hız devam ediyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın Kiev Muhabiri Celal KILIÇ’ın (DW)‘den aktardığı haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, üç yıl içinde orduya 100 bin askerlik takviye yapılması ve asker maaşlarının artırılmasını öngören bir kararname imzaladı.

Zelenskiy, Ukrayna parlamentosunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada sakin olunması ve panikten kaçınılmasını isteyerek “Asker takviyesi kararını yakında bir savaşa gireceğiz diye değil, önümüzdeki dönemde ve gelecekte Ukrayna’da barışın hakim olması için aldım” dedi.

Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler, Rusya’ya Ukrayna sınırına 100 bin asker ve ağır silah konuşlandırma ve işgal hazırlığı yapma suçlamasında bulunuyor. İşgale hazırlık suçlamasını reddeden Rusya ise Batı’yı savaş çığırtkanlığı ile suçluyor.

Ukrayna ordusunun şu an 250 bin asker mevcudu bulunuyor. Rusya ise yaklaşık 900 bin askere sahip. Batılı ülkeler son dönemde olası bir Rus saldırısına karşı Ukrayna ve çevresine askeri takviye yapıyor.

Batı’dan Ukrayna’ya tam destek

Gerilimde Batı ülkeleri Ukrayna yönetimine tam destek verirken diplomatik trafikteki hareketlilik de sürüyor. Başkent Kiev’de temaslarda bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Ukrayna’ya doğal gaz ve silah sevkiyatı ile insani ve ekonomik yardım taahhüdünde bulundu.

“Rusya gibi bir komşunun yanında yaşamak bizim için bir yanardağın eteğinde yaşamaya benziyor” diyen Polonya Başbakanı, Ukrayna’ya topçu mühimmatı, havan topu, taşınabilir hava savunma sistemleri ve keşif İHA’ları desteği vereceklerini kaydetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’da Ukrayna’ya destek ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada “Rusya’dan geri adım atmasını, diplomatik bir çözüm bulmak ve kan dökülmesini önlemek için diyalog yoluna girmesini talep ediyoruz” dedi.

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün İtalya Başbakanı Mario Draghi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İtalya’da Başbakanlık’tan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, “iki liderin krize sürdürülebilir ve sağlam bir çözüm bulunması ve karşılıklı güvene dayalı bir iklimin yeniden oluşturulması gerekliliği konusunda mutabık oldukları” kaydedildi.

[UHA Haber Ajansı, 02 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.