enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
00:17 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:08 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
14:08 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov’dan tahıl koridoru için Türkiye ve BM’ye teşekkür mesajı

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov’dan tahıl koridoru için Türkiye ve BM’ye teşekkür mesajı
5 Ağustos 2022
952
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna tahılını dünya pazarına açan Türkiye’nin diplomatik faaliyetleri masada takdir topluyor. Ağustos’ta Odesa Limanı’ndan yola çıkan tahıl yüklü ilk geminin İstanbul Müşterek Merkezinde kontrolleri yapılıyor. Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov Rus ablukası altında kalan tahılın sevkiyatı için Türkiye’ye ve Birleşmiş Milletlere teşekkür etti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Rus ablukası altındaki Ukrayna tahılları 1 Ağustos’ta Odesa Limanı’ndan Türkiye’ye doğru yola çıkmıştı.

2 Ağustos 2022 akşam 21.00’de Türk kara sularına giren RAZONİ isimli gemi, Çarşamba günü İstanbul Müşterek Merkezinde kontrolleri sağlanarak Lübnan’a yola çıktı. Dünya ticaretine açılan ve Ukrayna tahılını taşıyan ilk geminin ardından tahıl koridorunun aktif bir şekilde çalışması bekleniyor.

Dünyadan Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürü - Son Dakika Haberleri

UKRAYNA MİLLETVEKİLİ RÜSTEM UMEROV’DAN TÜRKİYE VE BM’YE TEŞEKKÜR

Küresel gıda krizini engelleyen anlaşmaya ilişkin olarak Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Türkiye’ye teşekkür etti. Umerov, Bloke edilmemiş Ukrayna tahılının ilk partisi şimdiden Türkiye’nin karasularında bulunuyor. Gemide 27 bin ton mısır var. Kargo, gıda ihtiyacı olan Lübnan’a gönderilecek. Ukrayna’nın eski haline getirilmesine yardım ettiği için Birleşmiş Milletlere ve Türkiye’ye teşekkür ederiz dedi.

***

UKRAYNA TAHILI TAŞIYAN GEMİ DÜNYA PAZARINA AÇILIYOR

Rus ablukası altında kalan Ukrayna tahıllarının dünya pazarına açılması için Türkiye kollarını sıvadı. Birleşmiş Milletler çatısı altında, İstanbul’da Türkiye, Ukrayna ve Rusya askeri heyetleri iki kez bir araya gelmişti. Ukrayna tahıllarının limandan ayrılması için dörtlü zirvede 23 Temmuz’da “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”  isimli tahıl koridoru anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, 120 gün içinde Odesa, Yujnıy ve Çornomorsk limanlarından 25 milyon ton tahıl sevkiyatı yapılacak. İstanbul Müşterek Merkezi’ne getirilen tahılların kontrolleri sağlandıktan sonra, tahıla ihtiyaç duyan ülkelere aktarılacak.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.