enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor
26 Temmuz 2022
351
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna, Rusya ile geçen hafta İstanbul’da imzalanan anlaşmanın ardından limanlarından tahıl ihracatını bu hafta içinde yeniden başlatmayı hedeflediğini bildirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un AFP’ye dayandırdığı haberine göre, Ukrayna’nın Altyapıdan Sorumlu Bakanı Oleksandre Koubrakov düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde anlaşmanın yürürlüğe konularak İstanbul’da bir koordinasyon merkezinin kurulmasını bekliyoruz. Bu hafta tahıl sevkiyatını başlatmak için her şeyi hazırlıyoruz” dedi.

Ukraynalı bakan, tahıl ihracatının yeniden başlamasının önündeki en büyük engel olarak Rusya’nın Odesa kentine başlattığı bombardımanın ortaya çıkardığı risk olduğu uyarısında bulundu.

Türkiye ve BM’ye çağrı: ‘Gemilerin güvenliğini garanti altına alın’

İstanbul’da geçen hafta yapılan anlaşmaya garantör olan BM ve Türkiye’ye Ukrayna’dan tahıl götürecek gemilerin güvenliğini garanti altına almaları çağrısında bulunan Ukraynalı bakan, “Eğer taraflar güvenliği garanti altına almazlarsa, bu iş olmaz” dedi.

Ukrayna tarafından olası Rus çıkarmasına karşı denize dökülen mayınlarla ilgili olarak Ukraynalı bakan, mayın temizlemenin sadece “ihracat için gerekli koridorda” gerçekleşeceğini bildirdi.

Koubrakov, Ukraynalı gemilerin eşlik edeceği konvoyun tahıl dışında gübre de taşıyacağını açıkladı.

Rusya’nın şubat ayında başlattığı saldırıların ardından Ukrayna limanlarında 25 milyon ton tahıl yurt dışına ihraç edilebilmek için depolarda bekliyor.

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Iouri Vaskov ise tahıl sevkiyatının önce güneybatıdaki Tchornomorsk Limanı’ndan başlayacağını, bunun ardından Odesa Limanı ve Pivdenny Limanı’ndan sevkiyat yapılacağını aktardı.

Vaskov, “İki hafta içinde teknik olarak, Ukraynalı bütün limanlardan tahıl sevkiyatını gerçekleştirmek için hazır olacağız” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.