enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üçüncü Avrupa Türk Medya Zirvesi gerçekleştirildi

Üçüncü Avrupa Türk Medya Zirvesi gerçekleştirildi
18 Aralık 2023
50
A+
A-

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 3. Avrupa Türk Medya Zirvesi, Avrupa’da görev yapan basın mensuplarını katılımıyla gerçekleşti.

UHA /Europe İnternational News Agency

Ramazan Aktaş
Ramazan Aktaş

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 3. Avrupa Türk Medya Zirvesi; 100 basın mensubu, 300 iş insanı, 200 sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcisiyle Türk ve Alman davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Paşa Akbaş, yurt dışında faaliyet gösteren Türk basının önemine değinerek, “Yarım asrı aşkın bir süredir ana dilimizde yayın yapan Avrupalı Türk gazetecileri yürekten kutluyorum. Medya Zirvesinin amacı, Avrupa’daki Türk medyasının, yıllardır çözülemeyen veya görmezden gelinen sorunlarını, bu sorunları bizzat yaşayan basın mensuplarını bir araya getirerek istişare ortamı oluşturmak.” dedi.

Etkinlik kapsamında; Avrupa Birliği’nde Türk Basını, göçün ilk yıllarından bugüne dek ve geleceğe yönelik sorunlara ilişkin çözüm yolları ve mevcut durum ele alındı.

TRT Türk, yurt dışındaki Türkler’in sesi

Ülkemizin Birliği ve beraberliği ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Avrupa’daki Türk medyasının önemine değinen Türkiye’den programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, “İletişim ve enformasyon araçları hayatımızın tam ortasında yer almaktadır. Medyanın bir değişim sürecinde olduğunu görüyoruz. Dijitalleşme ve yapay zekanın önem arzettiği bir sürece giriyoruz.”dedi.

Zafer Sırakaya | Fotoğraf: TRT Haber
[Zafer Sırakaya | Fotoğraf: TRT Haber]

Yurt dışındaki yerel Türk basının Türkçemizin yaşaması için de katkı sağladığını belirten Sırakaya, “İktidarımızın girişimiyle, TRT’nin TRT Türk kanalı ‘siz neredeysen biz oradayız’ sloganıyla yurt dışındaki Türkler’in sesi olmaktadır.” dedi.

Programın sonunda siyasetten sanata, iş dünyasından eğitime, sivil toplumdan medyaya kadar geniş bir yelpazede Avrupalı Türkler’in başarılarını ve bu başarılara imza atan isimlere ödül verildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.