enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tuzla’da özel öğrencilerin karne mutluluğu

Tuzla’da özel öğrencilerin karne mutluluğu
2 Mart 2024
27
A+
A-

* Tuzla Belediyesi’nin dezavantajlı vatandaşlar için hayata geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi, bu dönemki mezunlarını verdi.

* Merkezde eğitim gören 55 öğrenci, karnelerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ellerinden aldı. 

UHA / İnternational News Agency

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yıl boyunca takipleri yapılan dezavantajlı vatandaşların eğitim gördüğü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde karne şenliği düzenlendi. ‘Okula uyum sağlama, arkadaş ilişkisi, aile ile ilişkisi, öğretmen ile ilişkisi, kendine güven, sorumluluk alma, paylaşma, yardımlaşma, iş birliği, başladığı işi bitirme’ gibi değerlendirmelerden geçen öğrencilere, karneleri verilirken renkli görüntüler ortaya çıktı. Şenliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı ile öğrencilerin aileleri katıldı.

“ONLAR HAYATA KATILIRKEN BİZ DE İNSANİ DEĞERLERİMİZİ HATIRLIYORUZ” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “15 yıl oldu, bu 15 yıl boyunca bize insan olmayı hatırlattılar, insani duygularımızı yeşerttiler. Gelişmiş bir ülkede, engelli bir bireyin topluma, sosyal hayata katılabilme durumu gelişmiş düzeyini gösteren önemli bir kriterdir. Tuzlamızda 365 gün esaslı, hiçbir gün yalnız bırakmayarak tüm özel çocuklarımızla ilgileniyoruz. Bugün de onların yaptığı etkinlikleri; diğer çocuklar nasıl karne alıyorsa, özel çocuklarımıza da karne alma sevinci yaşatmak istedik. Müzikte, sanatta, sporda yapabilecekleri ne varsa her şeyi yaptırarak çocuklarımızın hayata katılmalarını amaçlıyoruz. Onlar hayata katılırken biz de insani değerlerimizi hatırlıyoruz. İyi ki varlar, biz de onlarla beraber umut doluyoruz” şeklinde konuştu.  Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı da “Çocuklarımızın gelişimine şahit olmak gerçekten çok güzel. Biz onlarla 15 yıldır beraberiz ve nereden nereye geldiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu sebepten Özel Çocuklar Komisyonu ile ilgilenen gönüllülerimize, Gönül Elleri Çarşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BURADA ÇOCUKLARIMIZIN RUHU, BEDENLERİ DİNLENİYOR” 

35 yaşındaki oğlu Buğra Elvan’ı Engelsiz Yaşam Merkezi’ne getiren Sülbiye Elvan, “Bu okuldan anlatamayacağım kadar çok memnunuz. Harika bir proje, böyle bir proje hiçbir yerde bulunmuyor. Burada gördüklerim Allah katında da çocuklarımız katında da çok değerli. Burada çocuklarımızın ruhu, bedenleri dinleniyor. Veliler de çok memnun” dedi. 24 yaşındaki down sendromlu Buse Önal da karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sosyalleşmesinin ve hayata katılmasının amaçlandığı merkezde, haftanın 5 günü 8 farklı branşta her yaştan dezavantajlı bireye eğitim veriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.