enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkmenistan’da devlet başkanlığı seçimini Serdar Berdimuhamedov kazandı

Türkmenistan’da devlet başkanlığı seçimini Serdar Berdimuhamedov kazandı
16 Mart 2022
639
A+
A-

AŞKABAT – UHA HABER / Türkmenistan’da yapılan devlet başkanlığı seçimini, oyların yaklaşık yüzde 73’ünü alan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un oğlu Serdar Berdimuhamedov kazandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Türkmenistan seçim komisyonu, 12 Mart’ta yapılan seçim sonuçlarını açıklamaya başladı. 6 milyon nüfuslu ülkede seçimlere toplamda 9 aday katıldı.

64 yaşındaki Gurbanguli Berdimuhammedov, yaşının ilerlediğini, bu yüzden ülkeyi “genç liderlere” bırakmak istediğini açıklamıştı. Berdimuhammedov’un şubat ayındaki konuşmasından haftalar sonra oğlu Serdar Berdimuhamedov, ülkenin yeni Devlet Başkanı oldu.

Diğer adaylardan Hıdır Nunnayev yüzde 11,09, Agacan Bekmuradov yüzde 7,22, Berdimammet Gurbanov ise yüzde 2,22 oy aldı.

Devlet Başkanlığı devir teslim töreni 19 Mart’ta Aşkabat’taki Oğuzhan Sarayı’nda yapılacak.

Mevcut Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, görevi oğlu Serdar Berdimuhamedov’a devredecek.

Serdar Berdimuhamedov kimdir?

Serdar Berdimuhamedov, 22 Eylül 1981’de Aşkabat’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini bu şehirde tamamlayan Berdimuhamedov, Türkmen Ziraat Üniversitesi mühendis-teknoloji bölümünden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra Devlet Gıda Sanayisi Birliği Dış Ekonomik İlişkiler Departmanının farklı bölümlerinde başuzman olarak görev yaptı.

2008-2011’de Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim alan Berdimuhamedov, bu dönemde Türkmenistan’ın Moskova Büyükelçiliğinde danışman olarak çalıştı.

Berdimuhamedov, 2011-2013 yıllarında Cenevre’de Avrupa güvenliği konusunda eğitim aldı ve aynı dönemde Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Türkmenistan Daimi Temsilciliğinde danışman olarak çalıştı.

Dışişleri Bakanlığında Avrupa Ülkeleri Departmanı Bölüm Başkanı olan Berdimuhamedov, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Haber Departmanı Başkanı ve Türkmenistan Parlamentosu Yasama Komitesi Başkanı olarak görev yaptı.

Berdimuhamedov, Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinden sonra 2020’de Ahal vilayeti Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Ek kaynaklar *AFP, AA

[UHA Haber Ajansı, 16 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.