enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!…

Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!…
19 Nisan 2025
100
A+
A-

* Türk Devletleri Teşkilatı’nın dört üyesi olan Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan’dan tepki çeken bir hamle geldi.

* Avrupa Birliği ile imzalanan yeni yatırım anlaşmasında bu ülkeler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımayacaklarını resmen beyan etti. 12 milyar euroluk yatırım vaadi karşılığında yapılan bu taviz, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını ve Kıbrıs’taki varlığını doğrudan hedef alan ifadeler içeriyor.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

LEFKOŞA, 19 NİSAN 2025 – Anlaşma metninde, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki resmi duruşuna tam destek verildi. Dört Türk devleti, BM Güvenlik Konseyi’nin 541 ve 550 sayılı kararlarına atıfta bulunarak, yalnızca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni adanın “tek meşru hükümeti” olarak tanıyacaklarını bildirdi. KKTC’ye dair herhangi bir diplomatik ilişki veya tanımanın da “yasa dışı” kabul edildiği belirtildi.

Türkiye’nin Kıbrıs’taki Varlığına “İşgal” Vurgusu

Metinde en dikkat çeken bölümlerden biri de, Türkiye’nin 1974’te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’na dolaylı gönderme yapılması. Anlaşma, adadaki Türk askeri varlığının kaldırılması çağrısıyla Türkiye’nin “işgalci” gibi gösterilmesine zemin hazırlıyor.

Maraş İçin Rum Tarafına İade Talebi

Varosha (Maraş) konusu da anlaşmanın hassas başlıklarından biri oldu. Bölgenin yerleşime açılmaması ve Güney Kıbrıs’a “iade edilmesi” gerektiği belirtilerek, AB’nin çizgisine tam uyum sağlandı. KKTC’nin attığı adımların ise uluslararası hukukla bağdaşmadığı öne sürüldü.

“Büyükelçilik Açmak Yasa Dışı” Denildi

KKTC’de Türkiye tarafından açılan büyükelçiliğin ve diğer diplomatik ilişkilerin “ayrılıkçı eylemler” olduğu ifade edildi. Bu tür adımlardan vazgeçilmesi çağrısı yapılırken, tüm ülkelere de KKTC’yi tanımama yönünde çağrılar yer aldı.

Fatih Erbakan: “Kıbrıs Kırmızı Çizgimiz!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Türk askerini “işgalci güç” olarak tanımlayan kararlarını tanıması üzerine sert açıklamalarda bulunarak “Kıbrıs Türkiye’nin Kırmızı Çizgisidir!” diyerek tepkisini net bir şekilde ortaya koymuştu.

Açıklamasında, bu adımların sadece kardeşlik hukukuna değil, Türkiye’nin tarihi hafızasına ve şehitlerine de büyük bir saygısızlık olduğunu ifade eden Erbakan, “Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açması ve BMGK’nın Türk askerini ‘işgalci güç’ olarak tanımlayan maddelerini tanıması; sadece kardeşlik hukukuna değil, Kıbrıs’ta şehit düşen Mehmetçiklerimizin hatırasına, milli onurumuza ve tarihimize açık bir saygısızlıktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.