enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kitap: Ünlü su bilimci Altay Çekirge’nin ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’

Kitap: Ünlü su bilimci Altay Çekirge’nin ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’
20 Ekim 2022
716
A+
A-

Devlet Su İşleri (DSİ) İstanbul 14. Bölge Müdürlüğü emekli avukatlarından Su Politikaları Derneği (SPD) üyesi Onur Ercan, Mayıs 2022 tarihinde vefat eden DSİ’nin İstanbul Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’nin su ile ilgili teknik notlarını bir araya getirerek ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’ adıyla hazırladı ve yayınlattı.

Türkiye'nin Su ile İmtihanı kitabı yayınlandı.Su Politikaları Derneği (SPD) üyesi Onur Ercan’ın, ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı‘ adlı kitapla ilgili olarak TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘na verdiği bilgiye göre, ünlü su bilimci İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge DSİ’deki çalışma yaşantısı boyunca su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda birçok projeye imza attığını ve mevcut su yapılarının planlanması ile ilgili birçok eleştirel görüşe sahip olduğunu ve 30 Mayıs 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

DSİ’nin Hukuk Müşavirliğinde, Keban Barajı inşaatında  ve DSİ’nin İstanbul Bölge Müdürlüğünde çalışan Avukat Onur Ercan, 1979 yılında Altay Çekirge’yi İstanbul DSİ 14. Bölge Müdürlüğünde tanıdığını ve DSİ’den emekli olduktan sonra vefatına kadar olan sürede deneyimlerini, teknik değerlendirmelerini el yazısı ile kaleme alması için teşvik ettiğini ifade etti.

Avukat Onur Ercan, İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’nin  hazırladığı su projeleri konusundaki görüşlerini, teknik notları ve teknik değerlendirmelerini, kendisi ile  zaman zaman bir araya gelerek hem konuştuğunu hem de topladığını belirtti.

Altay Çekirge’nin, mühendislik bilgisinin yanında derin bir genel kültür ve tarih bilgisini içeren konuşmaları, ayrıca kendine has uslubuyla son derece tadında kürsü sohbetlerinin olduğunu dile getiren Avukat Onur Ercan, merhumun özellikle DSİ’nin tekrar eski durumuna dönmesi için verdiği mücadeleyi de anlattı.

Altay Çekirge’nin, Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul-Çamlıca’daki DSİ Bölge Tesislerinin satılmasına karşı çıkışının da takdire şayan olduğunu söyleyen Avukat Onur Ercan, şunları aktardı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında çıkardığı Kanal İstanbul Broşüründe, Projenin bütününün 140 milyar TL olacağını belirtmesi, benim de uzmanlık alanım olan kamulaştırma konusunda gerçekten uzak bir tespittir. Merhum Altay Çekirge’nin ilgililere gönderdiği yazıda Kanal İstanbul’un sadece kamulaştırma maliyetinin 2021 yılı rayiçlerine göre 1 trilyon 200 milyar TL’yi geçeceğini yazmıştı.”

Altay Çekirge’nin bu notlarını düzenleyerek yayına hazırlattığını ve yayınlattığını söyleyen Avukat Onur Ercan, “Ancak maalesef kitap Merhum Altay Çekirge’nin vefatından sonra yayınlanabildi.  Kitabın yayınlanmasında Yalova Üniversitesi insan ve toplum bilimleri fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Güngör bey de katkıda bulundu” dedi.

Türkiye'nin Su ile İmtihanı kitabı yayınlandı. – Su Politikaları Derneği

Kitabın, ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı‘ adı ile Akıl-Fikir yayınları tarafından basıldığını hatırlatan Avukat Onur Ercan, bu kitabın yayınlanmasından 4  ay önce hayatını yitiren ve Türkiye’nin su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalara imza atmış olan İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’yi rahmet ve saygı ile andığını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.