enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin kahraman komutanı: Korgeneral Osman Erbaş

Türkiye’nin kahraman komutanı: Korgeneral Osman Erbaş
5 Mart 2021
747
A+
A-

UHA HABER / Tatvan’daki helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, ardında başarılarla dolu bir kahramanlık hikayesi bıraktı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Saray köyü nüfusuna kayıtlı olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ilk ve ortaokulu memleketinde tamamladı. Erbaş askeri okuldan başarı ile mezun olduktan sonra Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptı.

Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı’nı yürütüyordu. Erbaş, bir sonraki YAŞ Toplantısı’nda Orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyordu.

15 Temmuz’un kahraman komutanı

Korgeneral Erbaş, 15 Temmuz’da FETÖ’cülerin darbe girişimi sırasında darbecilere karşı gelerek Adana’da İncirlik Üssü’nün darbeye dahil edilmemesinde önemli bir rol oynamıştı.

Darbe girişimi nedeniyle tutuklanan FETÖ’cü üs komutanı Bekir Ercan Van’ın sözleri de bunun adeta bunun bir deliliydi…  Darbeci Van’ın, Korgeneral Erbaş’a, “Biz sizi gözaltına almaya geliyorduk, siz bizi aldınız” dediği öğrenildi.

“Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu”

T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şehit korgenerali duygu yüklü sözlerle andı.

“Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik komutanım…”

Bayraktar Korgeneral Erbaş’ın Milli S/İHA sistemlerine katkısına dikkat çekti:

“Şehit Osman Paşamız ile 2010’da Doğubayazıt’ta Tugay komutanıyken tanıştım. Mini İHA’larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir komutanımızdı.

Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA’ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok kutlu olmuştu.

Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun komutanım…

Özlemini duyduğunuz şehadete kavuştunuz.

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik komutanım…

Sizi, muhabbetinizi, dostluğunu, kahramanlığınız hep özleyeceğiz.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.