enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Somali’deki terör saldırısına kınama

Türkiye’den Somali’deki terör saldırısına kınama
24 Mart 2022
365
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Somali’nin Başkenti Mogadişu’da elçilik binaları ve uluslararası kuruluşların temsilciliklerinin bulunduğu bölgede silahlı saldırı düzenlendi. Terör örgütleri DEAŞ ve Eş-Şebab’ın üstlendiği saldırıyı Türkiye kınadı.

Somali’nin Başkenti Mogadişu’da elçilik binaları ve uluslararası kuruluşların temsilciliklerinin bulunduğu bölgede silahlı saldırı düzenlendi.

Somalili yetkililer çatışmada 3 polisin yaralandığını 2 teröristin ise öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırıyı DEAŞ ve Eş-Şebab üstlendi

Olay sonrası havalimanında uçuşlar geçici olarak durduruldu. Saldırıyı terör örgütleri DEAŞ ve Eş-Şebab üstlendi.

Saldırının gerçekleştiği yüksek koruma altındaki Halane Kampı bölgesinde Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği temsilcilikleri de bulunuyor.

Türkiye’den saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı kınandı, hayatını kaybedenler için bağsağlığı dilendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün Mogadişu havalimanının da yer aldığı güvenli bölgede düzenlenen terör saldırısında 7 güvenlik gücü personelinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Söz konusu menfur terör saldırısını kuvvetle kınıyor, dost ve kardeş Somali hükümeti ve halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz.”

Açıklamada, Türkiye’nin, terörle mücadelesinde Somali hükümeti ve halkının yanında durmaya kararlılıkla devam edeceği aktarıldı.

[UHA Haber Ajansı, 24 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.