enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:10 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de dijital bankacılık dönemi başlıyor

Türkiye’de dijital bankacılık dönemi başlıyor
2 Nisan 2021
746
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de dijital bankacılık dönemi başlıyor. Artık şubeye gitmeden, görüntülü görüşmeyle uzaktan kimlik tespiti yapılabilecek, mesafeli olarak sözleşme ilişkisi kurulabilecek. Uygulama, 1 Mayıs’tan itibaren hayata geçecek.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor. 1 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden gerçekleştirilebilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yönetmeliği Resmi gazetede yayımlandı.

Hızlı ve rahat erişim

Bankalar, görüntülü görüşmeyle uzaktan kimlik espiti yapabilecek, mesafeli olarak sözleşme ilişkisi kurulabilecek. Uygulama ile bankacılık hizmetlerine daha hızlı ve rahat erişim imkanı sağlanıyor. Böylece müşteri olma süreci dijital ortamlardan kısa sürede tamamlanacak.

Bankalar uzaktan kimlik tespitinde, belirlenen sıkı güvenlik tedbirlerini uygulamakla da sorumlu olacak. Müşteri temsilcilerine bu konuda özel eğitim verilecek. Müşteri ile yapılan görüntülü görüşme uçtan uca güvenli iletişimle gerçekleştirilecek.

Bankalar uzaktan kimlik tespiti yaptığı kişileri farklı bir risk profilinde izleyecek. İlave güvenlik ve kontrol yöntemleri uygulanacak.

Şubesiz bankacılığın önü açıldı

Yönetmelikle şubesiz dijital bankacılık faaliyetinin de önü açıldı. Böylece mevcut bankaların yanında, yeni nesil bankalara lisans verilecek.

Dijital Bankacılık lisanslamalarına imkan sağlayacak düzenleme sene sonuna kadar hayata geçirilecek.

Bankalar ile finansal teknoloji, fintech girişimleri bu yeni yapıyı oluşturacak.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.