enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de Delta varyantı yayılıyor, ağırlık İstanbul’da

Türkiye’de Delta varyantı yayılıyor, ağırlık İstanbul’da
30 Haziran 2021
763
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de 26 ilde Delta varyantı görüldü. Vaka sayısı 138’den 224’e çıktı. Bakan Koca, koronavirüs aşılamasında hatırlama dozunun 60 yaş üzeri kişiler ile sağlık çalışanları için uygulanmasının gündemde olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, spor müsabakaların tedbirler alınarak belirli sayıda seyirci ile oynanabileceğini açıkladı.

Delta varyantlı vaka sayısının 224’e çıktığını belirten Bakan Koca, “Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224’e çıktı. 16 ilde görülen Delta varyantı, şu an 26 ile yükseldi. Delta varyantlı vakaların 134’ü İstanbul’da” dedi.

Deltaya karşı tedbirler

Koca alınan önlemleri anlattı. Delta varyantının ağırlıklı olduğu Rusya’dan gelen turistler için karantina dahil ek tedbirlerin devam ettiğini söyledi:

“Biz her vatandaştan Rusya’dan gelen dahil olmak üzere 48 saat veya 72 saat öncesinden antijen veya diğer testleri alıyoruz bunları yeterli görmüyoruz. Ayrıca yaygın örneklem yöntemiyle tarıyoruz. Buradan herhangi bir şüphe durumu oranında bir artış söz konusu olursa o durumda alınabilecek tedbirler karantina dahil olmak üzere zaten belli.”

BioNTech’de iki doz arası kısalabilir

BioNTech’de iki doz arasının 6 haftadan 4 haftaya çekilebileceğini belirten Bakan Koca, bu durumun çarşamba günü (bugün) Bilim Kurulu’nda gündeme geleceğini söyledi.

“Elimizde yeterli aşımız var” diyen Koca, 60 yaş üstü vatandaşlara hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağının da Bilim Kurulu görüşüleceğine dikkat çekti.

Müzik kısıtlaması da kalkıyor

Bakan Koca müzik kısıtlamasının da kalkacağını belirtti: “Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak.”

Şehir hastanelerine ilişkin iddialara da yanıt veren Koca, “Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir” dedi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.