enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’daki FETÖ’ye ait tüm okulları devraldı

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’daki FETÖ’ye ait tüm okulları devraldı
13 Ağustos 2021
300
A+
A-

UHA HABER / Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da FETÖ’ye ait, 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul, mahkeme kararıyla 11 Ağustos tarihi itibarıyla fiilen Türkiye Maarif Vakfına devredildi. Böylece 2019’da Etiyopya Cumhurbaşkanının Ankara ziyareti sırasında kararlaştırılan okulların devir süreci tamamlanmış oldu.

Doğu Afrika’nın en büyük nüfusuna sahip ülkesi olan, Afrika Birliği’ne ev sahipliği yapan ve Türkiye ile tarihsel, kültürel ve ekonomik olarak çok derin bağları bulunan Etiyopya halkı ve hükümeti, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek vermişti. Etiyopya aynı zamanda Türk firmalarının en fazla yatırım yaptığı Afrika ülkesi olarak biliniyor. Ülkedeki Türk yatırımlarının toplam hacmi 2.5 milyar doları buluyor.

Okulların Türkiye’ye devri konusunda baştan itibaren sıcak bakan Etiyopya yönetimi, söz konusu okulları Cumhurbaşkanının 2019’daki devir kararını imzalamasına rağmen FETÖ’nün okul isimlerini ve sahipliğini sık sık değiştirmesi ve Eyaletler düzeyindeki mahkeme süreçleri nedeniyle gecikmişti. Özellikle okulların Alman vatandaşı Türklere devrederek konuyu diplomatik krize çevirmeye çalışan ve hükümet üzerinde siyasi baskı kurmaya uğraşan FETÖ’nün taktikleri mahkemenin açık kararları ve öğrenci velilerinin Türkiye yanlısı duruşu karşısında başarısız oldu. Bizzat okul aile birlikleri mahkeme süreçlerinde mevcut okul yönetimine karşı ve Türkiye lehine açık tavır alarak devrin sağlanmasında önemli rol oynaması dikkat çekti.

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın doğusundaki tarihi Harar şehrinde FETÖ’ye ait “Rainbow Derneği”nin kurduğu ve içerisinde anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitimin verildiği okulu iki yıl önce devralmıştır. Şimdi ise ülkede geriye kalan 4 farklı kampüsteki 11 okulu da bünyesine dahil etmiş oldu. Böylelikle ülkedeki FETÖ’nün okul ve eğitim alanındaki varlığı tamamen sonlanmış oldu.

Başkent Addis Ababa’daki son FETÖ Okullarının Türkiye’ye devredilmesinde Etiyopya’daki daha önce devredilen ve Maarif Vakfınca işletilen Okulların sürdürdüğü başarılı eğitim süreçleri önemli rol almış, bunula birlikte  başta Addis Ababa Büyükelçiliği olmak üzere Türkiye’nin resmi yetkilileri ile Maarif Vakfının yerel yöneticilerinin öğrenci velileri ve Etiyopya makamlarıyla kurdukları yakın ilişkilerin etkili olduğu belirtiliyor. Maarif Vakfı, devralınan okulların altyapı eksiklikleri ve eğitim kadrosunun kısa sürede yenilenerek 2021 yılının Eylül ayında eğitim ve öğretime başlamayı hedefleniyor. Etiyopya ile birlikte halen Maarif Vakfının 25 Afrika ülkesinde eğitim faaliyetleri bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.