enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği çalıştayda ele alındı

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği çalıştayda ele alındı
18 Mart 2021
538
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu tarafından “Türkiye- AB İlişkilerinde Yeni Dönem” konulu çalıştay yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Vekili  İbrahim Kalın başkanlığında çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştaya kurul üyeleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, akademisyenler, düşünce kuruluşu temsilcileri ve konunun uzmanları katıldı.

AB üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğinin ele alındığı çalıştayda ilişkilerde pozitif gündem oluşturma çabaları ve uzun soluklu bir iyileşme için neler yapılabileceği değerlendirildi.

AB üyeliğinin, Türkiye tarafından stratejik bir öncelik olarak görüldüğü vurgulanan çalıştayda, AB’nin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği anlatıldı.

“Türkiye ve AB, dayanışma ve işbirliği halinde hareket etmeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mart’ta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planının Türkiye-AB pozitif gündemine de olumlu katkı sağlayacağı beklentisi vurgulandı.

Bununla birlikte, Göç Anlaşmasının revize edilmesi, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin canlandırılması, yeni fasılların açılması, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizmasının devam ettirilmesi ve vize serbestisinin sağlanması hususunda ilerleme kat edilmesi gerektiği anlatıldı.

Terör, göç, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi sorunlar ve bölgesel krizlerden kaynaklanan meydan okumalar karşısında Türkiye ve AB’nin dayanışma ve işbirliği halinde hareket etmesi gerektiği konuşuldu.

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.