enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, 40 adet F-16 savaş uçağı alımı için ABD’ye başvurdu

Türkiye, 40 adet F-16 savaş uçağı alımı için ABD’ye başvurdu
6 Ekim 2021
305
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’nin, Lockheed Martin firması tarafından üretilen F-16 savaş uçaklarından 40 adet satın almak için ABD’den talepte bulunduğu bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘e dayandırdığı haberine göre, Reuters, savunma sanayi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde Türkiye’nin ayrıca mevcut savaş uçakları için 80’e yakın modernizasyon kiti satın almak için girişimde bulunduğunu duyurdu.

Milyar dolarlık ihale için yapılan teklifin kabul edilmesi için önce ABD Dışişleri Bakanlığı daha sonra Kongre’nin onayı gerekiyor.

ABD’de söz konusu tekliflerin ilk değerlendirmesini yapan yurt dışına silah satışlarından sorumlu daire ve Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği şu ana kadar Reuters’in konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde neden gerginlik yaşanıyor ?

Türkiye, daha önce yine Lockheed Martin tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarından 100 adet satın almak için siparişte bulunmuş ancak Ankara’nın Rusya’dan 2019 yılında S-400 savunma sistemi satın almasından sonra Washington yaptırım olarak bu satışları askıya almıştı.

Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması, Akdeniz’deki sondaj çalışmaları, Halkbank ile ilgili suçlamalar ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili yaşanan görüş ayrılıkları yüzünden Ankara ve Washington arasında son 5 yıldır soğuk rüzgarlar esiyor.

Reuters, savaş uçakları için yapılan siparişlere Kongre tarafından onay verilmesi sürecinin Rusya’dan S-400 satın alınması ve insan hakları ihlalleriyle ilgili şikayetler yüzünden zor olacağı yorumunu yaptı.

ABD, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar çerçevesinde Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve burada çalışan üç yetkiliyi 2020 yılında kara listeye almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, Türkiye’nin Rusya’dan ikinci parti S-400 savunma sistemi alma niyetinde olduğunu bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.