enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, 40 adet F-16 savaş uçağı alımı için ABD’ye başvurdu

Türkiye, 40 adet F-16 savaş uçağı alımı için ABD’ye başvurdu
6 Ekim 2021
305
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’nin, Lockheed Martin firması tarafından üretilen F-16 savaş uçaklarından 40 adet satın almak için ABD’den talepte bulunduğu bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘e dayandırdığı haberine göre, Reuters, savunma sanayi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde Türkiye’nin ayrıca mevcut savaş uçakları için 80’e yakın modernizasyon kiti satın almak için girişimde bulunduğunu duyurdu.

Milyar dolarlık ihale için yapılan teklifin kabul edilmesi için önce ABD Dışişleri Bakanlığı daha sonra Kongre’nin onayı gerekiyor.

ABD’de söz konusu tekliflerin ilk değerlendirmesini yapan yurt dışına silah satışlarından sorumlu daire ve Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği şu ana kadar Reuters’in konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde neden gerginlik yaşanıyor ?

Türkiye, daha önce yine Lockheed Martin tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarından 100 adet satın almak için siparişte bulunmuş ancak Ankara’nın Rusya’dan 2019 yılında S-400 savunma sistemi satın almasından sonra Washington yaptırım olarak bu satışları askıya almıştı.

Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması, Akdeniz’deki sondaj çalışmaları, Halkbank ile ilgili suçlamalar ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili yaşanan görüş ayrılıkları yüzünden Ankara ve Washington arasında son 5 yıldır soğuk rüzgarlar esiyor.

Reuters, savaş uçakları için yapılan siparişlere Kongre tarafından onay verilmesi sürecinin Rusya’dan S-400 satın alınması ve insan hakları ihlalleriyle ilgili şikayetler yüzünden zor olacağı yorumunu yaptı.

ABD, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar çerçevesinde Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve burada çalışan üç yetkiliyi 2020 yılında kara listeye almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, Türkiye’nin Rusya’dan ikinci parti S-400 savunma sistemi alma niyetinde olduğunu bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.