enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:26 Türkiye-Çin Dostluğu’nun 55.Yılı ‘Medeniyetlerin Uyumu’ Konseriyle Yarın Akşam CSO Ada Ankara’da Kutlanacak
00:57 Gazeteci Emine Şeçeroviç Kaşlı, “Bosna Kasabı” Ratko Mladić’in ölümünün ardından, 3.500 sayfalık savaş günlükleri
00:56 Yıl sonu bitmesi planlanan Yarısı Bizden Projesinin süresinin 31 Aralık 2027’ye kadar uzatıldı
00:51 Küresel İklim Krizi Tarım, Enerji ve Ekonomiyi Tehdit Ediyor
00:44 Yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde ekonomi yönetimi, Türk lirası mevduatın payını artırmaya yönelik politikaları sürdürecek
00:43 Bakan Çiftçi: “Çocuklarımızın güvenliği, ailelerimizin huzuru ve şehirlerimizin emniyeti için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
00:35 Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada’nın öncülüğünde 12 ülkenin işgalci İsrail’e yönelik ortak yaptırım kararından memnun
00:34 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaelispor Samsunspor maçı analizimiz… Bazen Rakip Oynar; Siz Kazanırsınız…
00:31 İletişim Başkanlığı tarafından “Bağımlılığa Dur De” paneli bugün Ankara’da düzenlenecek
00:31 Gazeteci-Yazar Ali Saydam: “Avrupa’nın başkenti İstanbul…”
00:30 Kalıplara Sığmayan Bir Yaratım Hikayesi: İrem Şahinbaş “Dimension” Eseriyle Yeniden Times Square Ekranlarında Sanatseverlerle Buluştu
00:29 Yazar Mustafa Mansur: İsrail’de yaklaşan seçimler öncesinde giderek büyüyen kararsız seçmen kitlesi Netanyahu’nun iktidarını nasıl etkileyebilecek
00:15 Türkiye’nin yerli/milli sistemlerle donattığı ve gelişimi sürekli devam edecek imza işlerinden biri olan Çelik Kubbe, Mavi Vatan’a taşınıyor
00:13 DEM Parti’nin Türkiye partisine dönüşümü “Demokratik Cumhuriyet Hareketi”
00:10 Çin, dev bilboarlara genç zihinlere ilham vermek için ünlüler yerine bilim insanların portreleri yerleştiriyor
00:08 Macaristan hükümeti, “diplomatlar için kabul edilemez” faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesine karar verdi.
00:08 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı kabul etti…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’u anlattı: İki rekât namaz kılıp yola çıktım
00:01 Gazeteci-Yazar Fuad SAFAROV: “Karadeniz’de Türk vatandaşları da öldü”
12:23 Srebrenitsa Soykırımı’nın Failine Askeri Tören! Türkiye’den Sert Tepki: “Kahramanlaştırılması Kabul Edilemez”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye 2028 yılına kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayısı 11’den 27’ye yükseltilecek

Türkiye 2028 yılına kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayısı 11’den 27’ye yükseltilecek
6 Temmuz 2026
25
A+
A-

* Türkiye 2028 yılına kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayısı 11’den 27’ye yükseltilecek, 2053 yılında da ülkenin dört bir yanı hızlı tren hatlarıyla birleştirilerek 48 saatte tüm Türkiye’yi gezmek mümkün olacak…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 06 TEMMUZ 2026 – Ulaşım olmadan ticaret olamayacak, ticaret olmadan üretim güçlenemeyecek, üretim güçlenmeden de kalkınma sürdürülebilir hale gelemeyecek…

Ulaştırma projelerinin sadece fiziki yatırımlar değil, aynı zamanda üretimi, ihracatı, istihdamı, bölgesel kalkınmayı ve ülkeler arası iş birliğini destekleyen stratejik adımlar olup, son 24 yılda 355 milyar dolarla ulaştırma ve altyapı alanında tarihi yatırımlar gerçekleştirildi.

Türkiye bölünmüş yollarla, otoyollarla, yüksek hızlı tren hatlarıyla, limanlarla, havalimanlarıyla, lojistik merkezlerle ve güçlü haberleşme altyapısıyla donatıldı, özellikle 2002’den itibaren başlatılan gelişim hamleleriyle demir yolları devlet politikası olarak ele alındı.

Demir yollarında yapılan yatırımlar, ulaşım ağlarını geliştirmenin ötesinde ekonominin ve şehirlerin ritmini değiştirerek, 2002’de yaklaşık 11 bin kilometre olan demir yolu ağı bugün 2 bin 251 kilometresi yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 14 bin 9 kilometreye yaklaştı.

Reklam

RayHaber - Hızlı Tren

“11 bin kilometrelik demir yolu ağını modernize ettik”

Sadece yeni hatlar inşa edilmedi, 11 bin kilometrelik demir yolu ağı da modernize edildi. Halkalı-Kapıkule, Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep gibi hızlı tren hatlarında inşa çalışmaları gece-gündüz devam ediyor.

Bakü-Tiflis-Kars yeni demiryolu hattı açıldı: Açılış törenine Ermenistan Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanı da katıldı - ARMENPRESS Ermeni Haber Ajansı

Reklam

Yapım çalışmaları süren Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu ile Türkiye Ermenistan-Azerbaycan arasındaki demir yolu bağlantısı da güçlendirilerek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde hayata geçirilecek demir yolu bağlantısıyla İstanbul  Boğazı’ndan Marmaray’a alternatif yeni demir yolu hattına kavuşulacak, bu projede ihale sürecinin ardından bu yıl inşa çalışmalarına başlanması planlandı.

Şuan ana hatların yanı sıra 439 kilometrelik 286 iltisak hattı işletiliyor. 2028 yılına kadar 608 kilometre iltisak hattına ulaşılması planlanıyor. 13 olan lojistik merkezi sayısı 25’e çıkarılması hedefleniyor. Demir yolu hatları 2028’e kadar 17 bin 287 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 590 kilometreye yükseltilmesi  planlanıyor. Halen 4 bin 164 kilometrelik hatta yapım çalışmaları devam ediyor. 2028’e kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayısı 11’den 27’ye yükseltecek. 2053 yılında da ülkenin dört bir yanı hızlı tren hatlarıyla birleştirilerek 48 saatte tüm Türkiye’yi gezmek planlanıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.